loader
WhatsApp vergisi geldi! Halk sokağa döküldü

WhatsApp vergisi geldi! Halk sokağa döküldü

Yurt dışına çıkan insanların telefon görüşmelerini gerçekleştirmek için kullandığı çözümlerin başında WhatsApp ve FaceTime geliyor. Bu sayede herhangi bir WiFi bağlantısı üzerinden ücretsiz bir şekilde insanları aramak mümkün.

WhatsApp vergisi Lübnan’da halkı sokağa döktü!

Ciddi bir finansal kriz içerisinde olan Lübnan’dan oldukça ilginç bir karar geldi. Bakanlar Kurulu başta WhatsApp olmak üzere Facebook’tan FaceTime’a kadar internet üzerinden yapılan sesli aramalardan ücret alınacağını duyurdu.

WhatsApp vergisi olarak halk arasında büyük tepki toplayan bu ücret 20 cent olarak belirlendi. Ancak, hükümet protestolar nedeniyle bütçe açığını azaltmak için aldığı bu karardan vazgeçmek zorunda kaldı.

Protestocular WhatsApp yasağının kabul edilemez olduğunu belirtirken, artık yemek bulamadıklarını belirtiyor. Sokağa çıkan halk lastik yakarak sokakları kapatırken Lübnan Telekomünikasyon Bakanı Mohamed Choucair, Lübnan’lı yayıncıları arayarak WhatsApp için alınan bu kararı iptal ettiklerini duyurdu.

Halkın tepki göstermeseydi, internetten yapılan sesli aramalardan yıllık 200 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyordu. Ülkede iki GSM operatörü faaliyet gösterdiği ve tarifeler oldukça pahalı olduğu için insanlar normal telefon görüşmeleri yerine WhatsApp gibi çözümleri tercih ediyor. Bu durumun telekom gelirlerini 2017 – 2018 yılları arasında yüzde 33 azalttığı belirtiliyor.

 

KAYNAK: https://shiftdelete.net/whatsapp-vergisi-lubnan-sokaga-dokuldu


Etiketler: WhatsApp Lübnan Kriz

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’den kırsaldaki 6 mahalleye köy pazarı

Kepez Belediyesi, tarımsal ve hayvansal üretimin sürdüğü kırsaldaki 6 mahallesine, ‘köy pazarı’ inşa ediyor. Mahallelerdeki çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri köy pazarları, pazar kurulmayan günlerde etkinlik alanı olarak kullanılacak.

Tarımda farkındalık oluş...

Dikkat! Sinsice kansere dönüşebilir

Kolonoskopi ile polipler gözaltında!

POLİPLER KANSERE DÖNÜŞMEDEN YAKALANIYOR!

 

Kolon kanseri günümüzde en sık rastlanan kanser türlerinden biri. Öyle ki tüm kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Yapılan çal�...

Kendi kendine oluşabilen DNA zincirleri geliştirildi

ABD'nin Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsünden araştırmacı Peng Yin ve ekibi, "Öncül Değişme Tepkisi" (PER) adını verdikleri işlemler dizisiyle farklı işlevleri yerine getiren iki moleküler aygıtı gelişim halinde birleştirmeyi başardı. Araştırmacılar bir yanda kendi...