loader
ÜFE ŞUBAT AYINDA ARTTI

ÜFE ŞUBAT AYINDA ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2019 Şubat ayında üretici fiyat endeksinin %2,73 arttığını kaydetti.

ÜFE Şubat ayında %2,73 arttı
 
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE), 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %2,73, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,25, bir önceki yılın aynı ayına göre %25,79 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,34 artış gösterdi.

Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde %2,85, balıkçılıkta %6,32 artış, ormancılık ürünlerinde ise %7,13 azalış gerçekleşti.
 
Aylık en fazla artış çok yıllık bitkisel ürünler ana grubunda gerçekleşti
 
Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde %7,44, tek yıllık bitkisel ürünlerde %2,31 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %1,01 artış gerçekleşti.
 
Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre %2,73 arttı
 
Alt tarım gruplarından; turunçgiller %9,11, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler %3,14, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar %2,67 ve çeltik %1,92 artış, lifli bitkiler %2,45, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar %0,15 azalış gösterdi.  
 
Şubat 2019'da endekste kapsanan 86 maddeden; 65 maddenin fiyatlarında artış, 17 maddenin fiyatlarında azalış, 4 maddenin fiyatlarında ise değişim olmamıştır.
 


Etiketler: tarım üretim üfe ekonomi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ATSO Başkanı Çetin DÖSİAD’a Konuk Oldu

ATSO Başkanı Davut Çetin, DÖSİAD aylık olağan toplantısına konuk oldu. Toplantıda DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, dernek olarak sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Diş Hekimi Hüseyin Yoldan’ın önerisiyle Döşemealtı bölgesindeki ilköğretim ve ortaöğr...

Üreticinin gözü kulağı Rusya'da

Üreticinin gözü kulağı Rusya'da


6 yıl önce Best Haber

Yıllardır toplam domates ihracatının yüzde 60’ını yaptığımız Rusya pazarı alarm veriyor. CHP’li Özer, “Üç yılda Rusya pazarının yarısını kaybettik. Günlerdir 150 TIR Rusya’nın alım yapmasını bekliyor. Yıllık 150 bin ton olan ihracat kotasının artırılması gerek” dedi.

...
Büyük ikramiyenin sahibi ortaya çıkmadı! Kayıp 4.4 milyon lira

Milli Piyango'nun 2019 yılbaşı büyük ikramiyesi çekilişinin talihlisi henüz parasını tahsil etmedi. Talihlinin kaybı ise her geçen gün artıyor.

Milli Piyango’nun  Haberin Devamı