loader
Tütüncü’den  Burhanettin Onat’a vefa

Tütüncü’den Burhanettin Onat’a vefa

Dr. Burhanettin Onat için düzenlenen anma törenine katılan Başkan Hakan Tütüncü, “Milletimizin değerlerini yüceltmek için ömrünü ortaya koymuş insanları hatırlamalı ve onlara vefa borcumuzu ifade etmeliyiz.” dedi.

Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı, Antalya eski Belediye Başkanı ve DP Milletvekilli Dr. Burhanettin Onat, ölümünün 43. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Antalya Türk Ocağı Şubesi, Onat’ın ölümünün 43. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi.  Antalya Uncalı Mezarlığı’ndaki törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Türk Ocağı Yönetim Kurulu ile Onat’ın aile üyeleri katıldı.   
Konuşmasına , “Vefatının 43.yılında merhum Dr. Burhanettin Onat'ı rahmetle anıyorum.” diyerek başlayan Başkan Hakan Tütüncü,  “Unutmayanlar unutulmazlarmış, diye eskilerin güzel bir sözü var. Her yıl özel bir vefa duygusuyla bu anlamlı anma programını düzenleyen Antalya Türk Ocağı'nı kutluyorum.” ifadesini kullandı.

“Unutmayanlar unutulmazlarmış”
Başkan Tütüncü, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu şehrin ebediyete göç etmiş olan manevi değerleri ile milletimizin değerlerini yüceltmek için ömrünü ortaya koymuş çok önemli insanları her vesileyle hatırlamalı ve onlara vefa borcumuzu ifade etmeliyiz. Unutmayanlar unutulmazlarmış, diye güzel bir söz var. Bizler de unutmamalı ve bu değerlerimizi hatırlatmalıyız ki, bu dünyayı terk edip gittiğimizde bizler de unutulmayalım.  Ele ele, gönül gönüle vererek, bu değerlerimizi gelecek kuşaklara taşımaya devam edeceğiz. Şehrimizin en önemli değerlerinden biri olan merhum Dr. Burhanettin Onat’a, Rabbimden kabir aydınlığı diliyorum. Mekânı cennet bahçeleri olsun. Yapmış olduğu iyilikler, güzellikler kabrinde kendisine yoldaş olsun.”

Birçok fabrikanın kuruluşuna öncülük etmiş
Onat’ın Antalya için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Tütüncü, “ Milli mücadelemizin öncülerinden ve Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı olan Onat, 1946-47 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı, daha sonra 3 dönem Demokrat Parti (DP)’den Antalya milletvekilliği yapmıştı. Milletvekilli olduğu dönemlerde Ferrokrom, Dokuma Fabrikası ve Kepez Elektrik Santrali’nin kuruluşuna öncülük etmişti. Eserleriyle, kitaplarıyla, kültür ve sanata katkılarıyla Onat’ın Antalya için hatıraları unutulmaz.” diye konuştu.
Rodos'ta 22 Mayıs 1894'de doğan Burhanettin Onat, 1976'da Antalya'da hayatını kaybetmişti.

 


Etiketler: BURHANETTİNONAT HAKANTÜTÜNCÜ KEPEZ TÜRKOCAĞI AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Varsak Aktoprak'ta şüpheli şahıs yakalandı

Varsak Aktoprak Mahallesinde Bir İkamette Uyuşturucu Madde ve Silah Bulunduran Şüpheli Yakalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerimizce, ilimizde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve gruplara yö...

Kepez’in gönül sofraları 100 bin kişiyi buluşturdu

Kepez’in gönül sofraları 100 bin kişiyi buluşturdu

Kepez Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 100 bin hemşehrisini iftar sofralarında, 30

bin hemşehrisini de ikram çeşmelerinde buluşturdu.

Kepez Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirdiği Ramazan

programlarıyla b...

Tütüncü, “Toplum kadınla güçlü”

Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Tütüncü, toplumsal yapıda kadınların daha aktif olmasıyla, toplumun daha güçlü olacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleriyle sabah kah...