loader
Türkiye nüfusu 83 milyon'un üzerine çıktı !

Türkiye nüfusu 83 milyon'un üzerine çıktı !

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları 2019 verilerine göre nüfusu en düşük il 84 bin 660 kişi ile Tunceli olurken, en fazla nüfus 15 milyon 519 bin 267 kişi ile İstanbul olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin toplam nüfusu ise 83 milyon 154 bin 997 olarak saptandı.

Medya takip kurumu Ajans Press, nüfus ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medya’nın dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre, nüfus ile alakalı geçen yıl basına yansıyan haber adedi 56 bin 355 olarak kayıtlara geçti. Nüfusu en düşük il Tunceli’nin basında konuşulma oranı ise 17 bin 687 iken nüfusu en yoğun İstanbul’un basın haber adedi 497 bin 536 olarak kayıtlara geçti. Medyada oldukça yer tutan İstanbul’un kültür sanattan organizasyonlara, depremden hayat pahalılığına, trafikten göçe kadar birçok farklı konu ile ön planda olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 67,8’İ ÇALIŞMA ÇAĞINDA

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları 2019 verileri açıklandı. Böylelikle nüfusu en düşük il 84 bin 660 kişi ile Tunceli olurken, en fazla nüfus 15 milyon 519 bin 267 kişi ile İstanbul olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin toplam nüfusu ise 83 milyon 154 bin 997 olarak saptanırken, yıllık nüfus artış hızı binde 13,9 olarak gözlendi. Türkiye nüfusunun ortanca yaşı ise 32,4 olarak belirlendi. Bunun yanı sıra çalışma çağı olarak tanımlanan 15 ile 64 yaş arasının nüfus oranı yüzde 67,8 olarak kayıtlara geçti.

 


Etiketler: TÜRKİYENÜFUSU AJANSPRESS ITSMEDYA TÜRKİYEİSTATİSTİKKURUMU TÜİK AKDENİZ ANTALYA İNSTAGRAM İNSTAGOOD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Emirates Mexico City'ye İniş Yaptı

Emirates Mexico City'ye İniş Yaptı


7 yıl önce Best Haber

Emirates, Dubai ile Mexico City arasındaki Barselona aktarmalı yeni günlük seferleri kapsamında gerçekleştirdiği ilk uçuşu kutladı. Emirates'in Meksika'ya ilk yolcu uçuşunu Emirates Boeing 777-200LR ile yaptı.

VIP misafirlerden ve basın mensuplarından oluşan bir grupla birlikte Meksika Uluslarar...

İslahiye'de afetzedelerin konteynerlere geçişi büyük ölçüde tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen ilçelerden İslahiye'de çadırda barınan afetzedelerden hak sahibi olanlar, e-devlet üzerinden konteyner için başvuruda bulunuyor.

Konteyner hakkı elde eden afetzedeler, çadırlardaki eşyalarını topladıktan sonra ilçe...

İbradı'da 20 yıllık sorun çözüldü
Haberin Devamı