loader
TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Milletvekili Atay Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü kutluyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyorum.

İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."


Etiketler: AKPARTİ ATAYUSLU TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Antalya manzaralı bulvara Türkeş ismi

Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında Masa Dağı’nda açılan Antalya manzaralı bulvara, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ismini verdi.

 Kepez Belediye Meclisi, 30’u yazılı, bir tanesi önerge olmak üzere 31 gündem...

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya'da esnaf, turistlerin şehir merkezinde mayo ile gezmesin tepki göstererek Alanya Belediyesi'nin gerekli adımı atması gerektiğini belirtti.

ALANYA'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı çıkan Cruse...

Karpuzkaldıran halka açılmalı !!!!

Antalya’da deniz turizmini değerlendiren Cüneyt Koşu; Karpuzkaldıran Askeri Kampı

Hemşeri Marinası, harika plaj ve deniz spor alanlarıyla halkın denize ulaşabileceği son nokta’

dedi.

Antalya’nın dünyadaki en önemli deniz kentlerinde...