loader
TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Milletvekili Atay Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü kutluyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyorum.

İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."


Etiketler: AKPARTİ ATAYUSLU TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Geleceğin mucitleri ders başı yaptı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’yle birlikte 8-16 yaş arası çocuklar ve gençler; bilgisayarlar, kodlar,

programlar, elektronik devreler, sensörler, 3 boyutlu yazıcılar ve robotlarla tasarımlar yapıp kendi

tasarımlarını birer ürüne dönüştürecek. Bu amaçla belediye...

Muratpaşa’dan ‘evde kal’ menüsü

Muratpaşa Belediyesi’nin günlük 2 bin kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, korona virüs salgını

dolayısıyla yeniden yapılandırıldı. Menüler, ‘evde kal’ çağrısına uygun olarak protein ağırlıklı olarak

düzenlenirken hijyen, temizlik kulları ve uygulamalar gözden ge...

TÜRKİYE’DE BİR İLK  PROJE KİTABINI GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE HAZIRLADI

Başkan Sözen'den farkındalık çalışması

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP-Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, engelliler için toplumda farkındalık oluşturacak çok önemli ve anlamlı bir çalışmaya imza attı. Başkan Sözen “Bu Gelecek Hepim...