loader
TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Milletvekili Atay Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü kutluyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyorum.

İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."


Etiketler: AKPARTİ ATAYUSLU TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Saklı Cennet “Uçansu Şelalesi” Doğa Severlerin Akınına Uğrayacak

Antalya Valiliği doğa turizmine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği gezilerin üçünsünü Gündoğmuş’da bulunan Uçansu Şelalesi’ne gerçekleştirdi.

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gündoğmuş Narağacı Ortakonuş Yürüyüş parkuru ve U&ccedi...

KONSEM Yaz Okulunda 2 bin 283 öğrenciye kurs

KONSEM Yaz Okulunda 2 bin 283 öğrenciye kurs Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) bünyesinde açılan ‘Yaz Okulu’nda yaşları 5 ile 14 arası 2 bin 283 öğrenci 24 farklı branşta kurs gördü.

Konyaaltı Belediyesi Yaz Okulunda yabancı dilden el sanatları kurslarına, müzik ve g...

Kepez İlçesinde Bir İkamette Yapılan Aramada Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve gruplara yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda;

Varsak Altıayak Mahallesinde kenevir bitkisi yetiştirildiği ve uy...