loader
TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Milletvekili Atay Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü kutluyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyorum.

İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."


Etiketler: AKPARTİ ATAYUSLU TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Sömestr tatili tiyatroyla başladı

Sömestr tatili tiyatroyla başladı


6 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in öğrencilere tatil hediyesi olan
AŞT’nin yeni çocuk oyunu ‘Kırmızı Başlıklı Kurt’ ilk kez seyirci ile buluştu. Çocuklar bol
kahkahalı oyunda keyifli dakikalar geçirdi.
Antalya’da ilk ve orta öğ...

Sigara İmalatı Yapılan İki Ayrı Adrese Operasyon Düzenlendi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde kaçak sigara satışı yapan kişi ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalarda;
Muratpaşa ilçesinde bina altında bulunan depoda ...

Geleneksel dostluk ve barış festivali Agora'da

Açıldığı günden bugüne gerçekleştirdiği etkinlikler ile şehrin buluşma adresi olan Agora Alışveriş

Merkezi, her yıl geleneksel olarak gerçekleşen 11 Dostluk ve Barış Festivali’ne bu yıl da ev

sahipliği yapıyor. Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Polonya, Ortadoğu ve T&u...