loader
TELEVİZYONLARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİSİ KALDIRILDI

TELEVİZYONLARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİSİ KALDIRILDI

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyon satışlarındaki düşüşün sonucunda satışları artırmak için televizyon ithalatlarında uygulanan yüzde on değerindeki gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde ‘genelleştirilmiş tercihler sisteminden yararlanacak ülkeler grubu’, ‘en az gelişmiş ülkeler’, ‘gelişme yolundaki ülkeler’ ve ‘diğer ülkeler’ sütunlarında yer alan ülkelerden kaldırıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ithalat rejimi kararına ek karardaki Cumhurbaşkanı kararındaki değişiklikle GTİP altında ‘televizyon alıcı cihazları’ olarak belirtilen satırlar, ithalattan ilave gümrük vergisi alınmasını bildiren 433 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında çıkartıldı.

Şu an için devamlılığını yürüten karar, çeşitli ürün gruplarının ithalatından ülke gruplarına göre değişiklik göstermek üzere vergi tahsil edilmesini de öngörüyor.

‘Televizyon alıcı cihazları’ adı altında kapsam dışında kalan kalemler arasında ‘Renkli televizyonlar’, ‘Tele projektörler’, ‘Video kayıt veya tekrar vermeye mahsus cihazla mücehhez olanlar’ ‘İçinde resim tüpü olanlar’, ‘Sıvı kristal gösterge (LCD) teknoloji ekranı olanlar’, ‘Plazma gösterge panel (PDP) teknoloji ekranı olanlar’ ve ‘Diğerleri’ bulunuyor.


Etiketler: KAYNAK: WEBTEKNO.COM https://www.webtekno.com/televizyonlara-uygulanan-ek-gumruk-vergisi-kaldirildi-h70508.html

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Enerji ve Data Dağıtımı İçin Esnek ve Ekonomik Sistem

Elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında sektörün lider global markaları arasında yer alan Weidmüller, merkezi olmayan otomasyon birimleri için sunduğu FieldPower sistemi ile ekonomik bir çözüm getiriyor. Makine ve proses endüstrisi, havaalanları, lojisti...

Denizcilik Sektörü İçin Yeni Nesil Teknoloji

Enerji kalitesi alanında 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ileri teknoloji çözümler sunan Elektra Elektronik, Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri ile denizcilik sektörüne güven getiriyor. Akım ve gerilim kirliliklerini ortadan kaldırarak elektrik enerjisinin sürekl...

Başkan Esen, “Gençlere yardım eli uzatıyoruz

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, geçtiğimiz aylarda Konyaaltı Belediyesi Meclisinde aldıkları karar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Antalya Mezunları Derneği’ne tahsis edecekleri yerin hazır olduğunu bildirdi.

Konyaaltı Belediyesi, özellikle dar gelir grubunda, sosyal ya da ailevi sorunlar ...