loader
Telefon Dolandırıcılarının Yeni 'Tuzağı' Google Türkiye Oldu

Telefon Dolandırıcılarının Yeni 'Tuzağı' Google Türkiye Oldu

Dolandırıcılar şimdi de Google'ın ismini kullanarak işletme sahiplerini tuzağa düşürüyorlar. Google Türkiye'den aradıklarını söyleyen dolandırıcılar, çeşitli hizmetleri pazarlayarak işletme sahiplerinden para istiyorlar.

Dolandırıcılık günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi haline gelmiş durumda. Kimi dolandırıcılar klasikleşmiş "Adınız terör örgütüne karıştı." gibi bahanelerle kurbanlarını avlamaya çalışırken yeni bir dolandırıcılık yöntemi, özellikle işletme sahiplerini fazlasıyla derinden etkiliyor. 

Dolandırıcıların yeni yöntemi, her gün milyarlarca kez erişilen Google. Google Türkiye yetkilisi olduklarını söyleyen dolandırıcılar, Google'ın ücretsiz olarak sunduğu hizmetleri parayla satmaya çalışıyor. Kimi zamansa dolandırıcılar, işletmelerin Google konumlarının yanlış olduğunu söyleyerek bunu düzelteceklerini ifade ediyorlar.

Dolandırıcılar, işletmelerin telefon numaralarını arayarak Google Türkiye'den arıyoruz diyorlar ve sonrasında da işletmeye uygun bir hikaye yazıyorlar. Bazı işletmelere "Google'a reklam vermek ister misiniz?" sorularını yönelten dolandırıcılar, bazı işletmelereyse Google reklamlarının kötü yönetildiğini veya Google Haritalar hizmetinde bulunan konumun hatalı olduğunu ve bu hatayı düzeltmek için aradıklarını ifade ediyorlar.

Etkili bir konuşma şekliyle kurbanlarını ağına düşürmeyi başaran dolandırıcılar, kimi zaman işlem anında kimi zamansa yıllık periyotlu ücretler talep ediyorlar. Bu sayede Google'ın aslında ücretsiz olarak sunduğu hizmetler, işletme sahiplerine belirli ücretler karşılığında satılıyor.

Google Türkiye hiçbir işletmeyi hizmet satmak için aramaz

İşletme sahiplerinin bu konuda bilmeleri gereken en önemli nokta, Google Türkiye'nin kimseyi aramayacağı. Çünkü Google'ın böyle bir hizmeti yok. Üstelik Google'ın böyle bir yöntem kullanmasına gerek de yok. 

Google Türkiye adına bir arama alınmasıyla ancak ve ancak Google'ın partnerlik programı dahilinde bazı ajanslar tarafından yapılabiliyor. Ancak bu durumda da ücretli bir hizmetin sunulmaya çalışılması mümkün değil.

Arayan kişiler hakkında bilgi edinmeye çalışın

Eğer bir işletme sahibiyseniz ve sözde Google Türkiye'den arandıysanız, yapmanız gereken ilk şeyin arayan kişiyle ilgili bilgi edinmek olduğunu unutmayın. Eğer dolandırıcılara karşı baskın bir tavır sergilerseniz zaten telefon yüzünüze kapanacaktır. Ancak arayan taraf Google Partner'i olan bir ajanssa ve bu ajans size bir hizmet satmaya çalışırsa yapmanız gereken şey herhangi bir hizmet ya da ürün satın almadan görüşmeyi sonlandırmak. Google'a yapacağınız ufak bir bildirim, ajansın Google Partner üyeliğinin sonlanmasına neden olacaktır. Uyanık bir tavır, sizi avlamak isteyen dolandırıcıları kendi tuzağına düşürebilir.

KAYNAK : https://www.webtekno.com/telefon-dolandiricilarinin-yeni-tuzagi-google-turkiye-oldu-h74351.html


Etiketler: Google Türkiye

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’in dört bir yanına ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’

Kepez Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Kepezaltı-Santral Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığı ve yaşamın başladığı A parseldeki Sur Yapı Konutlarına 8 gözlü, güneş enerjili ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ yerleştirdi.

Çe...

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyon satışlarındaki düşüşün sonucunda satışları artırmak için televizyon ithalatlarında uygulanan yüzde on değerindeki gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük T...

​MediaMarkt’ta tatil kampanyası devam ediyor

Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip elektronik perakendecisi MediaMarkt, geçtiğimiz hafta okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber öğrencilere özel tatil kampanyasını başlatmıştı. Bu kampanya ile binlerce üründe avantajlı fiyat ve taksit avantajı sunan Media...