loader
SpaceX, 2021'e Kadar Ticari Uzay Uçuşlarını Gerçekleştirmeyi Planlıyor

SpaceX, 2021'e Kadar Ticari Uzay Uçuşlarını Gerçekleştirmeyi Planlıyor

Dünyanın en büyük özel uzay şirketi SpaceX, Falcon Heavy ticari görevlerine daha yeni başlayacak olsa da gözü çok daha yükseklerde. Kendi roketi Starship'i fırlatmak için sabırsızlanan SpaceX, 2021 yılına kadar böylece tamamen yenilenebilir ticari uzay roketi çağını başlatmak istiyor.

SpaceX'in Ticari Satış Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, Endonezya'da gerçekleştirdiği bir konferansta, 2021 yılına kadar tekrar kullanılabilir roketi Starship'i uzaya fırlatmaya uğraştıklarını; böylece ticari uzay taşımacılığında yeni bir devir açabileceklerini belirtti. Konferansta, 3 farklı telekom şirketi ile ilk görevin ne olacağını görüştüklerini söyleyen Hofeller, eskiden BFR (Big Falcon Rocket) olarak da bilinen Starship'in biri Texas diğeri Florida olmak üzere iki farklı tesiste geliştirildiğini kaydetti.

İkili yaklaşımı uygulamalarının sebebi olarak "hangi takım hangi çözümü ne kadar başarılı ve hızlı getirirse" olarak belirten Başkan Yardımcısı, bunun en iyi yöntem olduğunu söyledi. Bu tarz mühendislik çalışmaları büyük şirketlerde oldukça sık rastlanır. Böylece nihai ürün, her iki takımın da en iyi çözümlerinin bir arada olduğu, olabildiğince az problemli bir çalışma olur.

Starship tamamlandığında, şu an mevcut olan Falcon Heavy roketlerinden daha fazla kaldırma kapasitesine sahip "Super Heavy" ismindeki itici roket sistemiyle (booster) uzaya çıkacak. Jeostatik transfer yörüngesine 20 ton; alçak Dünya yörüngesine ise 100 ton yük teslimatı yapabilen Starship, böylece Mars'a insan mürettabatlı görevler yapılabilmesine de olanak sağlayacak.

KAYNAK: WEBTEKNO.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/spacex-2021-e-kadar-ticari-uzay-ucuslarini-gerceklestirmeyi-planliyor-h71480.html


Etiketler: spacex elon musk ticari uzay uçuşu uzay turizmi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Trump Obama'yı suçladı! Milyonlarca insan öldü

ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ulusal güvenlik danışmanlığı yapan Susan Rice'ı "felaket" olarak niteledi.Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Obama'nın ulusal güvenlik danışmanına yönelik eleştirilerde bulunarak, Rice'ı "Obama&...

İngiltere yeni Başbakanı Boris'in ayak uzatma şekli olay oldu

Brexit süreci ile illgili zorlu günler geçiren İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakan'ı Boris Johnson resmi temaslarındaki rahatlığı ile dikkat çekti. Almanya'da resmi törende elleri arkada dolaşan Jonhson, Fransa'da Elysee Sarayı'nda ayağını sehpaya koydu.

İngiltere...

Yolcular 2019 Emirates’i İki Ödüle Layık Gördü

Emirates, prestijli 2019 ULTRA ödüllerinde “Dünyanın En İyi Havayolu” ve “En İyi First Class” ödüllerinin sahibi oldu. The Telegraph gazetesinin lüks seyahat dergisi Ultratravel UK ve Ultratravel Middle East’in binlerce okuyucusunun oy verdiği öd&uu...