loader
Sinema sektörüne 32 milyon liralık destek

Sinema sektörüne 32 milyon liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Destekleme Kurulu kararını açıkladı. Buna göre 38 projeye bakanlık tarafından 32 milyon 350 bin lira destek sağlanacak. Bakanlığın uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı animasyon türünde de 3 uzun metrajlı film desteklendi. 394 projenin değerlendirildiği kurul toplantısında, ilk filmini çekecek 13 yönetmenin projesine 9 milyon 250 bin lira, 25 uzun metrajlı kurgu film yapım projesine ise 23 milyon 100 bin lira olmak üzere toplam 32 milyon 350 bin lira destek verildi.

 

 

KAYNAK:SABAH.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.sabah.com.tr/kultur-sanat/2019/04/10/sinema-sektorune-32-milyon-liralik-destek


Etiketler: SİNEMA FİLM KÜLTÜR SANAT

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Madama Butterfly

Madama Butterfly


5 yıl önce Best Haber

Türkçe üst yazı ile birlikte İtalyanca seslendirilecek iki perdelik eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlanırken, koreografi Kürşat Kılıç’a ait.

Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri a...

YILDIZ TİLBE PROJE ALBÜMÜNDE “YAVAŞ YAVAŞ” DİYECEK!

Halk müziğinin, dizi ve film müziklerinin usta ismi Mazlum Çimen, anılarımıza sinmiş şarkılarını bir araya getirdiği proje albümünde Yıldız Tilbe de yer alacak.

Eşsiz seslerin ve yorumcuların katıldığı proje albümünde Tilbe, “Yavaş Yavaş” adlı eseri seslendirecek. Mazlum &Cced...

TURİZM FUARI EMITT’TE TEKNOLOJİ ŞÖLENİ: SANAL MONA LISA İSTANBUL’DA

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için düzenlediği fuarlar ile her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı yerli iş ortakları ile bir araya getiren Hyve Group, 30 Ocak – 2 Şubat 2020 tarihleri arasında 24. EMITT Turizm Fuarı’nı gerçekleştiriyor. EMITT, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,...