loader
‘Sen Varsın Öğretmenim’ şarkısının sahibi veda etti

‘Sen Varsın Öğretmenim’ şarkısının sahibi veda etti

Türkiye'deki çocuk şarkıları ve koro müziğinin efsane ismi Prof. Dr. Yücel Elmas 77 yaşında yaşamını yitirdi. TRT'de uzun yıllar boyunca çocuk şarkılarının seslendirilmesini sağlayan Elmas, birkaç nesil boyunca dillere pelesenk olan "Sen varsın öğretmenim" şarkısının da yazarıydı. 1966'da Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün müzik bölümünden mezun olan Elmas, sınıf arkadaşı müzisyen eşiyle birlikte MEB bursuyla İspanya'ya gönderildi. Enstitüdeki Alman profesörün tavsiyesiyle başladığı koro şefliğini, TRT çocuk ve gençlik korolarını kurarak devam ettirdi. Uzun yıllar çocuk korosunu yöneten Elmas, birçok çocuk şarkısını da repertuvara kazandırdı. Elmas, Aydın Söke'de sevenleri tarafından dün ebediyete uğurlandı.

KAYNAK;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/kultur-sanat/2019/05/21/sen-varsin-ogretmenim-sarkisinin-sahibi-veda-etti


Etiketler: ÖĞRETMENİM KÜLTÜR SANAT

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Bu kuyruk tiyatro için

Bu kuyruk tiyatro için


7 yıl önce Best Haber

Yarın 16.00 ve 20.00 saatlerinde olmak üzere iki seansta seyircisi ile buluşacak olan Mahşeri Cümbüş oyununu izlemek için vatandaşlar 06.30’dan itibaren uzun kuyruklar oluştururken, Metristepe Kültür Merkezinin açılmasıyla birlikte saat 08.30'da verilmeye başlanılan biletler kısa sürede t&uu...

Yolunuz Demokrasi Şehitleri Parkı’na Düşerse

Oturduğumuz semtler yürüyeceğimiz yolları, sokakları belirler. Cadde ve sokak aralarında karşımıza insanların soluklanacağı küçük parklar çıkar. Bazıları dikkatimizi çeker bazılarının ise farkında olmadan geçer gideriz.

Birkaç yıl öncesine kadar, Burhanettin Onat Cadd...

Kepez’e bir spor tesisi daha geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle ilçeye üçüncü spor tesisi kazandırılıyor. Bakanlık, Kepez Belediyesi’nin Baraj Mahallesi’nde tahsis ettiği arsaya spor salonu inşa edecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin 200 bini geçe...