loader
Samsara; Ortak Bilinçteki Renkli Dünya

Samsara; Ortak Bilinçteki Renkli Dünya

Türkiye’de bir ilke imza atarak, 6 farklı sanat dalını (Resim, Müzik, Edebiyat, Fotoğraf, Sinema ve Dans) tek bir sahnede bir araya getirecek olan Ebru Ceylan, genel olarak sanatı değişen, değiştiren ve etkileyen olarak tanımlıyor.Ceylan, Samsara projesinin üretim sürecini de şöyle açıklıyor: “Edebiyatçıların mısraları, satırları ve fikirleriyle; yarınlara yolculuk yapan ressamların tuvale yansıyan renkleriyle; onlara ilham veren evrensel dilin, yani müziğin armonileriyle; sinemanın o muhteşem, o büyülü atmosferiyle; bir dansçının kalp atışlarını tüm vücudumuzda hissettiğimiz hareket reformlarıyla; bir fotoğraf karesinden hayallere dalmamızın kapılarını aralamış o sihirli deklanşörlerle besleniyorum. Samsara’da işte böyle bir beslenmenin sonucu olarak doğdu.”

Samsara; Renkli Misketlerden Oluşan Dev Bir Birliktelik

“Her sanat dalı bir diğerini etkiler, sanatçılar da birbirinden etkilenir. Duygular rengarenk bir misket gibi parlar ve bu renkli misketlerden dev bir birliktelik oluşur.” diyen Ebru Ceylan şöyle devam ediyor; “Samsara’da böyle bir etkilenmelerin, yoğunlaşmanın, beslenmelerin sonucunda doğru diyebilirim. Mesela Çağrı Sertel’in “Burden” adında eserini dinlemiş ve çok etkilenmiştim. Çağrı “Burden” da yalnızlığı çok iyi anlattığı için, onu dinlediğimde doğada tek başına bu yalnızlığı hissederken bir o kadar da bütünlük içinde olduğunu hissettim. Aynı farklı disiplinlerin kendi içinde tek, fakat bir arada bir bütün olması gibi... Nihayetinde Samsara’nın bir parçası olan BARIŞ eseri ortaya çıktı.” BARIŞ 21 Şubat’ta yapılacak Samsara lansmanında, Ayça Ceylan, Ece Gözen, Çağ Erçağ ve Çağrı Sertel’in bu eser özelinde beraber kurguladıkları performans ile sanatseverlerle buluşacak.

Samsara Bomontiada’da, Biletler Biletix’te

Ebru Ceylan ve Yalkın Yel’in Reklamania çatısı altındaki proje ortaklığı ve Ekin Ses Işık Görüntü Sistemleri’nin teknik altyapı desteğiyle 22 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada 4. katta ziyaretçilerini ağırlayacak Samsara Multidisipliner Resim Sergisi’nin biletleri biletix.com üzerinden alınabilir.


Etiketler: EBRUCEYLAN RESİM MÜZİK EDEBİYAT FOTORAF SİNEMA DANS SAMSARA SANATDALI BİLETİX TÜRKİYE FACEBOOK İNSTAGRAM İNSTAGOOD ANTALYAHAKKINDA ANTALYAHABER AKDENİZ BESTAJANSANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ROMEO VE JULIET İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği ve müzik düzenlemesi Tolga Taviş’e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlanan “Romeo ve Juliet” balesini 18 Ocak Cumartesi saat 20.00 Haberin Devamı

HASAN VE HASANAĞA : ÖRTÜŞEN İSİMLER

Hasanağa’ya gidiyorum der, insanlar çoğunlukla. Restaurant kelimesi yabancı, lokanta kelimesini gereksiz görürler belki de. Bana ise lokanta kelimesi yakın geliyor.

Hasanağa Lokantası mekan olarak Nurettin Bey’in dedesi Hasanağa’ya ait. O, bu evde, bir tüccar olarak güzel şeyler yaşamıştır...

YILDIZ TİLBE PROJE ALBÜMÜNDE “YAVAŞ YAVAŞ” DİYECEK!

Halk müziğinin, dizi ve film müziklerinin usta ismi Mazlum Çimen, anılarımıza sinmiş şarkılarını bir araya getirdiği proje albümünde Yıldız Tilbe de yer alacak.

Eşsiz seslerin ve yorumcuların katıldığı proje albümünde Tilbe, “Yavaş Yavaş” adlı eseri seslendirecek. Mazlum &Cced...