loader
Saklı Cennet “Uçansu Şelalesi” Doğa Severlerin Akınına Uğrayacak

Saklı Cennet “Uçansu Şelalesi” Doğa Severlerin Akınına Uğrayacak

Antalya Valiliği doğa turizmine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği gezilerin üçünsünü Gündoğmuş’da bulunan Uçansu Şelalesi’ne gerçekleştirdi.

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gündoğmuş Narağacı Ortakonuş Yürüyüş parkuru ve Uçansu Şelalesi'ne düzenlenen geziye Vali Vekili Nurettin Ateş'in öncülük etti. Geziye yaklaşık 400 kişilik katılım oldu.

Vali Münir Karaloğlu’nun Antalya’nın doğal ve tarihi değerlerinin turizme kazandırılması amacıyla başlattığı Ulupınar - Çıralı, ve Göynük Kanyonu yürüyüşlerinin üçüncüsü Gündoğmuş’da gerçekleşti. Oldukça zorlu bir güzergahtan 10 kilometre yürüyen doğa severler Alara çayının içinden geçerek bitiş noktası olan Uçansu Şelalesi’ne ulaştı. Henüz çok az kişi tarafından bilinen şelale yöre halkı tarafından 'Gizemli Güzellik' ve 'Saklı Cennet' olarak anılıyor.

Tüm Doğa Severler Keşfetmeli

Doğa yürüyüşünün ardından Uçansu Şelalesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Nurettin Ateş zorlu ve tarihi bir parkurda yürüyüş gerçekleştirip şelaleye ulaştıklarını söyledi. Bölgenin doğal güzelliklerini tüm doğaseverlerin keşfetmesi gerektiğini belirten Vali Vekili Ateş, “Yaklaşık olarak 10 kmlik zorlu bir parkuru tamamladık. Hala eski ihtişamını korumakta olan Tarihi ipek yolunun bir bölümünde yürümüş olduk. Bu yürüyüşün ardından Çok güzel bir doğa harikası olan Uçansu Şelalesi’ne geldik. Antalya’da yapı itibariyle coğrafya olarak çok fazla güzellik var. Bir taraftan deniz kum güneş derken, bir taraftan da Gündoğmuş, İbradı, Akseki ilçelerimizde de böyle yüksek kesimlerde doğal yapı çok güzel. İlçelerin büyük bir alanı ormanlık alanlarla kaplı, çok güzel doğal görüntüler var, şelaleler var. Buralarda tabii ki alternatif spor turizminin birçok alanında spor yapmak mümkün. Bizde bunlardan bir tanesi olan keyifli bir doğa yürüyüşü yaptık.” dedi.

 

 

Turizmi 12 Aya Yaymak İçin Oldukça Önemli

Antalya turizminde temel hedeflerinin, turizmi dört mevsim olarak yaymaya gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Ateş, “Bütün herkesin amacı sadece 5 6 aylık bir turizm değil de, kış döneminde ve diğer mevsimlerde de turizm yapmak. Aynı zamanda sadece Antalya'nın sahil şeridindeki ilçelerinde değil, iç kesimlerinde yer alan ilçelerinde de turizmi yaygınlaştırmak gerekiyor. Aslında alternatif turizm alanlarında fena değiliz, iyi durumdayız. Yavaş yavaş içerideki ilçelerimizde de tesislerimiz var yapılıyor ve yine bir takım yatırımlar yapılmakta. Tarihi ve kültürel varlıklar ile ilgili restorasyon çalışmaları yapılıyor, tabii bazı eksiklikler var mı var yapılabilir. Ben yıllar içerisinde bunların çok daha iyi hale gelerek turistlere göstereceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Uçansu Şelalesi ziyaretinin ardından Vali Vekili Ateş Gündoğmuş’da 29 mahalle muhtarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İl Müdürlerinin kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilerinin katıldığı toplantıda bölge halkının sorunları, eksikleri ve bölgenin turizme kazandırılması için yapılması gerekenler değerlendirildi.


Etiketler: ANTALYA UÇANSU ŞELALESİ İPEK YOLU

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ali Çetinkaya Caddesi güzelleşiyor

Ali Çetinkaya Caddesi güzelleşiyor


7 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’nde peyzaj ve yeşillendirme çalışması
başlattı. Ekipler cadde boyunca birbirinden farklı türde bitkileri toprakla buluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı çiçek dikimi ile Antalya’yı her mevsi...

Büyükşehir Belediyesi iddiaları ihbar kabul ederek harekete geçti

Büyükşehir Belediyesi iddiaları ihbar kabul ederek harekete geçti
Sahipsiz Hayvan Barınağında olumsuzluğa rastlanmadı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve
bakımlarının yapıldığı Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne ait ol...

Antika ve ikinci el pazarı kuruluyor

Antika ve ikinci el pazarı kuruluyor


8 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni dönem projelerini hayata geçirmek için seçimleri beklemedi, belediye antika ve ikinci el pazarının kurulması için çalışmalara başladı. Antika ve ikinci el pazarı, Kızıltoprak Mahallesi’nde her pazar kurulacak.
Başkan Uysal’ın yeni d&o...