loader
PTT ESNAF KART İLE TİCARETTE YENİ DÖNEM

PTT ESNAF KART İLE TİCARETTE YENİ DÖNEM

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ve Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) tarafından düzenlenen E-Ticaret, E-İhracat Eğitimi ve PTT Esnaf Kart Lansmanı Aydın’da gerçekleştirildi. Esnaf ve sanatkârların ticari hayatlarını kolaylaştırmak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları için birçok alanda özverili çalışmalar yapan PTT AŞ’nin hayata geçirdiği PTT Esnaf Kart sayesinde ePttAVM üzerinden ürünler indirimli olarak satılabilecek ve yeni pazarlar oluşturulacak.

“Amacımız esnaf ve sanatkârların kazancını artırmak”

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, esnaf ve sanatkârların e-ticaretin getirdiği avantajlardan en üst seviyede yararlanması için önemli adımlar attıklarını belirterek, “Ülke ekonomisinin ve toplumun temel yapı taşlarından biri olan esnaf ve sanatkârlarımıza, tarihten gelen ve günümüzde de devam eden önemi ve saygınlığı çerçevesinde özenle çalışıyor, esnaf ve sanatkârımıza faaliyet alanlarımızla ilgili konularda destek olacak, fayda sağlayacak işler yapıyoruz” dedi.

Esnaf ve sanatkârın kazancını artırma, ticaretini kolaylaştırma amacıyla çalışmalara başladıklarını belirten Gülten, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile 2017 yılının Kasım ayında iş birliği protokolü imzaladıklarını, esnafın e-ticarete entegre olması, gelişen e-ticaret pazarından hak ettiği payı alması ve dünya pazarlarıyla buluşarak ihracat hacmini artırması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İş birliği kapsamında PTT Esnaf Kart ve PTT AŞ’nin yerli ve milli e-ticaret platformu ePttAVM.com ile iş hacmine, cirosuna bakılmaksızın esnaf ve sanatkârlara dünyaya açılma fırsatı sunduklarını vurgulayan Gülten, “PTT Esnaf Kart sahipleri, ePttAVM.com’da ücretsiz mağaza açma, tanıtım desteği alma, ürün listelemelerinde ön plana çıkma gibi avantajlara sahip. E-ticaret ve e-ihracat alanındaki hizmetleriyle ülke ekonomisinin gelişimine ve 2023 hedeflerine ulaşılmasına önemli katkılar sağlayacağına gönülden inandığım PTT Esnaf Kart, esnaf ve sanatkârlara farklı PTT hizmetlerinde de kolaylıklar sunuyor” diye konuştu.

Esnafın e-ticaret ortamında rekabet kapasitesini artıracak bir anlayışla hem gerekli altyapıyı hem de eğitim noktasında ihtiyaç duyulan desteği verdiklerini belirten Gülten, esnafın e-ticaret alanında bilgi ve farkındalık kazanmasını, teknoloji konusunda bilinçlenmesini, e-ticaret ve e-ihracat araçlarını kullanmaya başlamasını amaçlayarak eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade etti.

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çetindoğan ise imzalanan protokolle başlanan sürecin esnaf ve sanatkârlar adına atılmış büyük bir adım olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan da değişen dünya şartlarında esnaf ve sanatkârları yalnız bırakmayarak dünya pazarında kendilerine yer bulmaya olanak sağlayan PTT ailesine teşekkür ederek, düzenlenen eğitimlerin faydasına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından ePttAVM ve PTTBank yetkilileri esnaf ve sanatkârları bilgilendirdi.

ESNAFLARA ÖZEL AVANTAJLAR SUNUYOR

PTT AŞ tarafından çıkarılan Esnaf Kart ile esnaf ve sanatkârlar, PTT’nin bankacılık hizmetlerinde avantajlar kazanmanın yanı sıra APS Kurye, posta kargosu ve kargo gönderilerinde yüzde 20, Kayıtlı Elektronik Posta gönderimlerinde ise yüzde 25 indirimin sahibi oluyor. Esnafa özel sigorta hizmetlerinin yer aldığı PTT’de ayrıca yakın bir zamanda oda aidat tahsilatı da yapılabilecek.


Etiketler: POSTAVETELGRAF PTTAŞ AYESOB AYDINESNAFVESANATKARLARODALARI ETİCARET EİHRACATEĞİTİMİ PTTESNAFKART TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Korkuteli Mal Müdürlüğü taşındı

Korkuteli Mal Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün ardından 15 Temmuz darbe girişi sonrası hazineye devredilen, Körfez Dershanesinin 1 ve 2’inci katına taşındı.

Hafta sonu yerine taşınan Mal Müdürlüğü yeni yerinde hizmet vermeye başladı...

Hayatınızı isteklerinizle şekillendirebilirmisiniz?

Geçirdiği hem ruhsal hem fiziksel rahatsızlıkların Kuantum çalışmaları ile şifalandığını gören Anıl Şehirlioğlu, şimdi tecrübelerini aktarmak için çalışıyor. “Kuantum Düşünce Tekniği” eğitimini tamamladıktan sonra, eğitim aldığı kurumda Kuantum Düşünce Tekni�...

ÖZGÜN'ÜN FARKINDALIK İÇEREN ÇOK ÖZEL  PAYLAŞIMI!

ÖZGÜN'DEN BU GÜNE ÖZEL UNUTULMAYACAK BİR PAYLAŞIM Birleşmiş Milletler'in toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart'ı resmi ''Dünya Down Sendromu'' olarak belirlediği bugün; başarılı sanatçı Özgün down sendromlu oğlu Ediz ile ilgili ders verici nitelikteki ya...