loader
Portakalda erken hasat bereketi

Portakalda erken hasat bereketi

Portakalın kilogramı ise dalında 1 liradan alıcı buluyor.

Türkiye’de narenciye üretiminde önemli yeri bulunan Finike ilçesinde portakal hasadı erken başladı. Ülke çapında ‘Finike portakalı’yla nam salan ilçede, normalde Kasım ayı sonunda yapılan hasat, bu yıl Ekim ayında başladı. Kasım ayında da devam eden hasadın Mayıs ayında son bulması ve rekoltenin yaklaşık 250 bin ton olması bekleniyor. Üretici ve tüccarlar, Finike portakalı olarak bilinen Çağdır Tirişe portakalına iç piyasada yoğun talep oluştuğunu ve kilogramı 1 liradan satılan portakalın fiyatının kendilerini tatmin ettiğini söyledi.


250 bin ton rekolte

800 dönüme yakın arazisi bulunan ve tüccarlık da yapan üreticilerden Adem Erol, Çağdır Tireşe portakalında erken hasat döneminin yaşandığını ve hasadın Mayıs ayına kadar devam edeceğini söyledi. Finike portakalının kalitesinden bahseden Erol, “Çok kaliteli olduğu için iç piyasada İstanbul, Bandırma, Bursa ve Yalavo bölgelerine gidiyor. Rusya, Almanya gibi ülkelere de ihracatı gerçekleşiyor. Finike Ziraat Odası’nın tahminlerine göre 250 bin ton Finike ve çevresinde rekolte olduğu söyleniyor. Mayıs’a kadar hasadımız devam edecek” dedi.


“Allah’ın Finike’ye bir vergisi”

Çavdır Tireşe cinsi portakalın Finike’nin en kaliteli ve lezzetli portakalının olduğunu da ifade eden Erol, “Has Finike portakalı dediğimiz portakal. Bunun bir özelliği var, kestiğinizde içinde bal peteği gibi görünüyor, insanın ağzında hiç posa bırakmıyor. Bu portakal Allah’ın Finike’ye bir vergisi” dedi.

10 yıldır çiftçilikle uğraşan Niyazi Sertbaş ise Washington ve verense cinsinde portakal ürettiğini ve hasada daha erken başladığını söyledi. Portakalın geçtiğimiz Mayıs ayında çiçeklenmeye başladığını belirterek, “Haziran aylarında meyve oturmaya başlıyor ve bu aylarda hasadı yapılıyor. Önce erkenciler kesiliyor” diye konuştu.


Etiketler: Finike Portakal Antalya Portakal Hasadı Antalya Çiftçi Antalya Doğal Portakal Finike

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

 CHP'nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor

Her hafta çarşamba günü Ankara’da yapılan Ekonomi Masası toplantısı gelecek hafta İstanbul’da gerçekleştirilecek

Gündem

CHP'nin ekonomi kurmayları sahaya iniyor: Halka anlatmamız gerekiyor

Her hafta çarşamba gün...

Kısa vadeli dış borç martta 119,4 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2019 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Kısa vadeli dış borç stoku, martta geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 2,4 artarak 119,4 milyar dolar oldu

Buna göre kısa vadeli dış borç stoku, martta ge&...

Dolar ve Euro ne kadar ? 1 Aralık 2017 dolar ve euro fiyatı

Serbest piyasada dolar 3,9230 liradan, euro ise 4,6790 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 3,9210 liradan alınan dolar 3,9230 liradan, 4,6770 liradan alınan euro ise 4,6790 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 3,9380 liradan, euro ise 4,6770 liradan satılmıştı. 

...