loader
Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, iki yıldır robotik kodlama eğitimi alan ortaokul öğrencileri drone tasarladı.

Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulunda 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin yer aldığı projeye rehberlik eden Türkçe öğretmeni Harun Dokuyucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, robotik kodlama projeleri kapsamında bir "quadcopter" ürettiklerini ifade etti.

Kısıtlı bütçeyle en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve parçaları bir araya getirmelerinin ardından uçuş çalışmalarına başladıklarını söyleyen Dokuyucu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz şu aşamada üç boyutlu uçuş simülasyonları ile uçurma alıştırmaları yapıyorlar. Ayrıca Biga Türk Hava Kurumundan quadcopter uçurmak için eğitim desteği alıyoruz. Birkaç ay içerisinde öğrencilerimiz uçuş eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu çalışmada bizlerden desteğini esirgemeyen Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'e ve okul müdürümüz İlyas Şen'e teşekkür ediyorum."

Okul müdürü İlyas Şen de robotik kodlama çalışmalarının yeni çalışmalarla devam ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Robotik kodlama eğitimleri öğrencilerimizin hayal dünyalarının gelişmesi, kendilerine güvenme, el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri açısından son derece fayda sağlamaktadır. Çünkü yapılan tüm çalışmalar, çocuklarda yeni bir şeyler üretmenin verdiği heyecanla derslerine de olumlu bir şekilde motive olmalarına yardımcı olmaktadır."

Öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde yaptıkları drone'u uçurdu. 


Etiketler: Bilim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İTÜ Havacılık Günleri, 18-19 Mayıs'ta Katılımcılarına Kapılarını Açacak

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki Uçak Uzay Mühendisliği Kulübü ve Havacılık Kulübü tarafından geleneksel hâle getirilmiş olan İTÜ Havacılık Günleri, 5. yılında da bitmeyen heyecanıyla bizlerle buluşuyor.

...
Microsoft'un Yeni Konsolu 8K Desteğiyle 4 Kat Daha Güçlü Bir Şekilde Gelecek

Microsoft’un 2020 yılında çıkartmayı planladığı son teknoloji oyun konsolundan yeni bilgiler ulaştı. Microsoft’un açıklamalarına göre konsol, mevut Xbox konsollarından 4 kat daha güçlü olacak.

Microsoft, E3 etkinliğinde yeni Xbox oyun konsolu Project Scarlett hakkında yeni detayları ...

ATSO, Antakyalı iş adamlarını ağırladı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş’ın ev sahipliği yaptığı görüşmeye, Antakya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve Meclis Üyeleri kat�...