loader
Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, iki yıldır robotik kodlama eğitimi alan ortaokul öğrencileri drone tasarladı.

Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulunda 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin yer aldığı projeye rehberlik eden Türkçe öğretmeni Harun Dokuyucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, robotik kodlama projeleri kapsamında bir "quadcopter" ürettiklerini ifade etti.

Kısıtlı bütçeyle en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve parçaları bir araya getirmelerinin ardından uçuş çalışmalarına başladıklarını söyleyen Dokuyucu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz şu aşamada üç boyutlu uçuş simülasyonları ile uçurma alıştırmaları yapıyorlar. Ayrıca Biga Türk Hava Kurumundan quadcopter uçurmak için eğitim desteği alıyoruz. Birkaç ay içerisinde öğrencilerimiz uçuş eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu çalışmada bizlerden desteğini esirgemeyen Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'e ve okul müdürümüz İlyas Şen'e teşekkür ediyorum."

Okul müdürü İlyas Şen de robotik kodlama çalışmalarının yeni çalışmalarla devam ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Robotik kodlama eğitimleri öğrencilerimizin hayal dünyalarının gelişmesi, kendilerine güvenme, el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri açısından son derece fayda sağlamaktadır. Çünkü yapılan tüm çalışmalar, çocuklarda yeni bir şeyler üretmenin verdiği heyecanla derslerine de olumlu bir şekilde motive olmalarına yardımcı olmaktadır."

Öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde yaptıkları drone'u uçurdu. 


Etiketler: Bilim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İddia: Apple, Yeni MacBook Pro Modellerini 2021'e Erteledi

Apple'ın mevcut MacBook Pro tasarımlarının fazlasıyla eleştirilmesi nedeni ile 16 inçlik yeni MacBook Pro modellerini 2021 yılına ertelediği iddia edildi.

 

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu yılın başlarında yayınladığı raporda Apple’ın yakın zamanda gün yüzüne &ccedi...

SpaceX Tarih Yazdı: Falcon Heavy, Başarılı Fırlatma Sonrası 3 Roketiyle Dünya’ya İniş Yaptı

SpaceX, bu gece Türkiye saati ile 01.15 sularında yeni bir tarih yazdı. Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı gibi 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi.

Geçen sene gerçekleşen ve uzaya Tesla Roadster gö...

SAMSUNGSamsung Galaxy Fold’un Tasarım Kusurlarını Böyle Giderebilir

Samsung Galaxy Fold’un Tasarım Kusurlarını Böyle Giderebilir.

Samsung katlanabilir akıllı telefon modelinin lansmanı ortaya çıkan bir anlamda tasarım sorunları yüzünden erteliyor gibi görünüyor. Ancak şirket ekrandaki Haberin Devamı