loader
Nafia Kuş, dünya üçüncüsü

Nafia Kuş, dünya üçüncüsü

Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İngiltere'nin Manchester kentinde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası başladı. 
Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları yolundaki en önemli şampiyonaya 150 ülkeden 975 sporcu katılıyor.

Organizasyonun ilk gününde Türkiye adına kadınlarda 46 kiloda Filiz Ögel ve 73 kiloda Nafia Kuş, erkeklerde ise 58 kiloda Kemal Külük tatamiye çıktı.

Kadınlar 73 kiloda Nafia Kuş, ilk turda Ukrayna'dan Hanna Stepanets'i 22-1, ikinci turda Norveç'ten Eliza Frazier Haugen'i 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde ABD'den Madelynn Gorman-Shore ile yaptığı müsabakayı 5-4 kazanan milli sporcu, yarı finalde Meksikalı Maria Espinoza engelini geçemedi. Rakibine 6-4 yenilen Nafia, bronz madalya aldı. 24 yaşındaki milli tekvandocu, 2015 yılında da dünya üçüncüsü olmuştu. 
Dünya Şampiyonası'nda ilk kez mücadele eden Filiz Ögel ve Kemal Külük ise kürsünün uzağında kaldı.

Kadınlar 46 kiloda Türkiye'yi temsil eden 22 yaşındaki Filiz Ögel, 3. turda dünya 1 numarası Kanadalı Yvette Yong'a 20-12 mağlup oldu. Erkekler 58 kiloda mücadele eden 18 yaşındaki Kemal Külük de ilk turda Moğolistan'dan Tumenbayar Molom'a 22-20 yenilerek elendi.

Karşılaşmaları, milli sporculara destek olmak için İngiltere'de bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da izledi.

Öte yandan, Dünya Şampiyonası'nın açılış töreninde antrenör yeminini Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin gerçekleştirdi. 2018 yılında Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yılın teknik direktörü seçilen Ali Şahin, açılış seremonisinde katılımcı tüm ülkelerin antrenörleri adına yemin etti.

Şampiyonanın ikinci gününde erkeklerde Deniz Dağdelen (54 kilo) ve Hakan Reçber (68 kilo), kadınlarda ise Sude Bulut ( 73 kilo) tatamiye çıkacak.

KAYNAK;hurriyet.com.tr 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/nafia-kus-dunya-ucuncusu-41215375


Etiketler: tekvando

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İran kesinlikle pazarlık yapmayacak

İran kesinlikle pazarlık yapmayacak


6 yıl önce Best Haber

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, “İran’ın dışişleri hakkında konuşmak isteyen Fransa yetkilisi ve diğer yetkililerin geçtiğimiz on yıl içinde bölgede yaşanan derin gelişmelere ve mevcut durum ile geçmiş arası...

 Dünya İDEX Fuarı için İstanbul’da buluşacak

Türkiye’de iş hacmi 500 milyon dolara ulaşan diş hekimliği endüstrisi, dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyoneli ile İDEX İstanbul Fuarı’nda bir araya geliyor. Bu yıl 17’nci kez kapılarını açmaya hazırlanan fuarda yerli ve yabancı 1.000’i aşkın markanın ür&uu...

Yeni Yıl Kutlamalarıyla Kültürünü Yansıtan 6 Ülke

2018 yılının son ayına girdiğimiz bu günlerde yeni yıl heyecanı şimdiden başladı. Tüm dünyada çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanan yeni yılda beklentiler ve dilekler, en iyi hayaller ışığında şekillenir. Kültürlerin hamurunda yoğrulan bu duygular da ortaya çeşitli ritüeller ç...