loader
Microsoft, Adobe Flash’ı Emekli Etmek İçin Chrome’un Yol Haritasını İzleyecek

Microsoft, Adobe Flash’ı Emekli Etmek İçin Chrome’un Yol Haritasını İzleyecek

Microsoft, Adobe Flash’ı emekli etme yolunda Google Chrome’u takip edeceğini açıkladı. Adobe Flash, 2020’nin sonunda tamamen ortadan kalkacak.

Temmuz 2017’de Adobe, Flash’ı Aralık 2020’de kaldırmayı planladığını ve aynı zamanda yazılımı güncellemeyi ve dağıtımını durduracağını açıklamıştı. Bu duyuru sonrası Microsoft ve Google da dâhil olmak üzere tüm büyük tarayıcı geliştiricileri, tarayıcılarında Adobe Flash’ı emekli etme düşüncesine girdiklerini açıkladılar.

Yaptığı bir duyuruyla beraber Microsoft, 2020'nin sonunda kullanıcıların artık Adobe Flash'ı Microsoft Edge ve Internet Explorer'da etkinleştirme imkânının bulunmayacağını belirtti. Duyurudan bu yana şirket, Chromium tabanlı yeni bir Edge tarayıcısının geliştirilmesine başladı ve bu nedenle Adobe Flash'ı tarayıcıdan kaldırmak için Google'ın yol haritasını izlemeye karar verdi. Bu durum, Microsoft’un daha önce izlediği planlara oldukça benziyor.

Adobe Flash, 2020’nin sonunda tamamen elveda diyecek:

Microsoft, "Microsoft Edge’in bir sonraki sürümünde Flash’ı diğer Chromium tabanlı tarayıcılarla aynı zaman diliminde emekli edeceğiz" dedi. Flash, başlangıçta devre dışı bırakılacak ve kullanıcının Flash'ı site bazında yeniden etkinleştirmesi gerekecek. Adobe Flash, 2020’nin sonunda ise tarayıcılardan tamamen kaldırılacak.

Klasik Microsoft Edge ve Internet Explorer 11, 2019’da tam Flash işlevselliğine sahip olmaya devam edecek ve şirket, bu eski tarayıcının mevcut Flash deneyiminde daha fazla değişiklik yapmayacak. Bu tarayıcılar için Flash, ilk planlandığı gibi Aralık 2020'ye kadar tamamen kaldırılacak. Şirketler ve profesyonel kullanıcıların, bu tarihten önceki Flash davranışlarını değiştirmeleri için ise Microsoft bir dizi grup politikası yayınladı.

KAYNAK : https://www.webtekno.com/microsoft-adobe-flash-i-emekli-etmek-icin-chrome-un-yol-haritasini-izleyecek-h75188.html


Etiketler: microsoft chrome adobe flash flash player

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Gaming İstanbul’a ziyaretçi akını

Oyun, espor ve dijital eğlence meraklılarının bütün bir sene dört gözle beklediği Gaming İstanbul açılışı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. 2 Şubat’a kadar devam edecek fuarın ilk gününde oyun severler upuzun kuyruklar oluşturdu.

Toplam 18 bin 470 metrekare alanda dü...

OPPO Reno2 yüzde 100 şarj ile sınırların ötesinde

Akıllı telefon pazarının lider markası OPPO, yeni Reno2 serisiyle görsel etkileşim, fotoğrafçılık, eğlence ve sosyal deneyimler açısından yeni deneyimler yaşatırken güçlü bataryasıyla da dikkat çekiyor. Reno2 serisi, yaratıcılığın beklemek için zamanı olmadığını biliyor ve 4.000 mA...

Akıllı telefonlarda pil ömrü nasıl arttırılır

Artık cep telefonları hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Artık neredeyse herkesin bir akıllı telefonu var. Akıllı telefonların hayatın bu kadar içine girmesiyle beraber buna bağlı sorunlar da ortaya çıktı. Android telefon kullanıcılarının şikayetçi olduğu en büyük sorunlardan biri...