loader
Konyaaltı Belediyesi personeline yangın eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi personeline yangın eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi personeline 'Temel Yangın Eğitimi' verildi. Yangın esnasında dikkat edilmesi ve nelerin yapılması gerektiği konusunda verilen eğitimin ardından, yangın söndürme uygulaması yapıldı.

Konyaaltı Belediyesi’nde personele yönelik eğitim seminerleri “Temel Yangın Eğitimi” ile devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi Hasan Tunç Salonunda düzenlenen “Temel Yangın Eğitimi”ne konuşmacı olarak katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitmeni Hasan Altuntaş, yangın anında nelerin yapılması gerektiği konusunda Belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

Altuntaş, yangın esnasında panik olmamak gerektiğini belirterek, “Özellikle şunu ifade edeyim, acil durum ekipleri diye bahsetmiş olduğumuz söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olarak karşımıza çıkan birimler var. Söndürme ekipleri, yangın söndürme cihazlarını çok iyi kullanan, ayda bir defa periyodik kontrollerini yapan ve yangına ilk müdahaleyi sağlayan kişiler. Kurtarma ekipleri ise ilk önce içeride canlıyı, yoksa kıymetli evrakları kurtarmakla yükümlü olan kişiler. Koruma ekibi ise yangının, bulunduğu ortamdan başka bir ortama sıçramasını önleyen, kargaşayı engelleyen; giriş-çıkış ve araçları düzenleyen kişilerdir.” dedi.

Hasan Altuntaş, teorik bilgilendirmenin ardından Belediye Hizmet Binası yanında yer alan boş arazide yangın söndürme uygulaması yaptı.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

AKINCI; “EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN GÜVEN”

AKINCI; “EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN GÜVEN”
ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Merkez Bankası’nın faizleri düşürme
kararının olumlu bir karar olduğunu kaydederek, “Enflasyonun düşmesi ve ekonomik
istikrar için en önemli faktö...

Başkan Türel Ispartalı hemşehrileri ile buluştu

“Hayaller gerçek oluyor”

Antalya’yı birçok ilkle tanıştırdıklarını anlatan Başkan Türel, “Biz göreve geldiğimizde Antalya’da köprülü kavşaklar yoktu, hafif raylı sistem yoktu. 10 sene önce Varsak’a tren getireceğiz deseydim herkes bana gülerdi. Bu ha...

İYİ PARTİ STK LARDAN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCILARI TOPLANDI

İYİ Partide Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Ankara’da bir araya

geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tuba Vural Çokal’ın başkanlığında gerçekleştirilen

toplantıda, STK’ların mevcut durumu, bağımsız ve güçlü bir sivil toplum i&...