loader
Kişisel bakım malzemelerine zam gelmeyecek

Kişisel bakım malzemelerine zam gelmeyecek

Dövizde yaşanan hareketlilik sonrası başta hammadde fiyatları olmak üzere, lojistik ve diğer giderlerin artması, 2019 yılında tüm ürün kalemlerinde olduğu gibi kozmetik ve kişisel bakım malzemelerinde de yüksek oranda zamlara neden oldu. Kişisel bakım ve kozmetik malzemeleri, gelişen ihracat hacmi ve artan satış rakamları sebebiyle ekonomik daralmadan diğer perakende ürünlerine oranla daha az etkilendi.
Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan 2018 yılı ihracat lideri Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, “Kimya sektörü içerisinde global satış hacmi ile önemli bir yere sahip olan kozmetiğin temelinde petro-kimya sanayisinin bulunması, günümüz küresel petrol ve enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan doğrudan etkileniyor. Küresel ticarette ortaya çıkabilecek belirsizlikler, kozmetik sektörünün ihracat tarafındaki temel riskler olarak karşımıza çıkıyor. 2019’un Aralık hariç, 11 aylık İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği raporunu incelediğimizde, kozmetik ihracatında yüzde 2,5’luk bir artış gerçekleştiğini görüyoruz. Sadece kozmetik değil birçok sektör için ihracat bir çıkış kapısı anlamı taşıyor. Bu sebeple birçok şirket ihracat çalışmalarına ağırlık verdi. İhracata yönelik pazarlama faaliyetlerinin rakamlara yansımasını bekliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
“2020’de fiyatlar daha dengeli seyredecek”
Ekonomik durgunluğa ve ürünlerde yaşanan yüzde 20’ye yakın fiyat artışına rağmen, satış rakamlarının düşmemesinin umut verici olduğunun altını çizen İbrahim Zengin, “Satış rakamlarının fiyat artışından çok fazla etkilenmemesinin birçok sebebi var. Kadınların iş hayatında güçlenmesi, şehirleşmenin artması ve kozmetik malzemelerinin tıpkı temizlik maddeleri gibi temel ihtiyaç olarak görülmesi satışların devamlılığını sağlıyor.” dedi. 2020 yılında ülke ekonomisinin toparlanma sürecine girmesini beklediklerini dile getiren Zengin, “Olağanüstü bir gelişme yaşanmaz ise Türkiye ekonomisi 2020’de dengesini bulacak. Geçtiğimiz 2 yılda yaşanan fiyat hareketliliğini bu sene pek görmeyeceğiz. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren daha güzel bir tablo ile karşılaşacağız. Bu sebeple kozmetik malzemelerinde ve genel olarak perakende kalemlerinde, fiyatların stabil şekilde seyretmesini bekliyoruz. Tüm bu dinamikleri hesaba kattığımızda da iç pazarda kozmetik sektörünün minimum yüzde 10’luk büyüme yaşayacağını öngörüyoruz. Ayrıca sektörün ihracat oranlarının da kayda değer miktarda artmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Etiketler: KOZMETİK KİŞİSELBAKIM GİZKOZMETİK İBRAHİMZENGİN 2020ZAM TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Son Dakika:Türkiye Saat 19.10'a Kilitlendi.Bakan Koca Açıklama Yapacak!

 

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından saat 19.10'da basın açıklaması yapacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaHaberin Devamı

Kepez camilerin bahçesini güzelleştiriyor

İlçesindeki tüm ibadethanelere temizlik, bakım ve onarım hizmeti de sunan Kepez Belediyesi, Habibler Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Erkan Camii’nin bahçesini de çevre düzenlemesi çalışmasıyla güzelleştiriyor.

İlçe sakinlerinin sosyal yaşam alanlarının güzelleştirilmesine...

DEDEMAN’DA İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ SEMA KAYACIKLIOĞLU OLDU

Dedeman Hotels & Resorts International kadrosunu yeni isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Dedeman Hotels & Resorts International İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine deneyimli isim Sema Kayacıklıoğlu getirildi.   

Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri...