loader
Kepez’in buğday ovaları yemyeşil

Kepez’in buğday ovaları yemyeşil

Kepez Belediyesi’nin, tarıma farkındalık oluşturmak ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla 540 dönüm tarlaya ektiği buğday tohumları filiz verdi.

Kepez Belediyesi, tarımsal üretime dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönümlük arazide Antalya Orman Çiftliği’ni kurmuştu. Yine aynı bölgede, atıl haldeki 340 dönümlük arazi de tarlaya dönüştürülmüştü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katılımıyla geçtiğimiz Aralık ayında, 540 dönümlük araziye,  11 ton ekmeklik buğday tohumu ekilmişti.

540 dönüm araziye 11 ton buğday

Ekimin ardından yağmurların yağmasıyla da, 540 dönüm arazinin toprağı ile buluşturulan tohumlar filizlendi. Tarlaya dönüştürülmeden önce taşlık ve çalılık içerisindeki 540 dönüm arazi, buğday tohumlarının filizlenmesiyle yemyeşil bir ovaya dönüştü.
Kepez Belediyesi, hasat zamanında iyi bir verim alabilmek için de buğday tarlalarının bakımını titizlikle yapıyor.

Buğday bereketi Kepezlilerle paylaşılacak

Çiftliğe ve tarlaya dönüştürülen arazilere, ekmeklik-kırmızı-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi olan ‘pandas’ ekildi. 11 ton buğday tohumu ile 8 ton gübrenin atıldığı 540 dönüm araziden 220 ton buğday hasadı hedefleniyor.
 “Ektiğimiz buğdayları una dönüştüreceğiz. Bu undan yapacağımız ekmeği de hemşehrilerimizle paylaşacağız.” diyen Başkan Tütüncü, atıl haldeki 540 dönüm araziyi tarıma kazandırmalarının, yeşil ve çevreci belediyecilik adına yaptıkları en önemli çalışma olduğunun altını çizdi.

 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ATSO Başkanı Davut Çetin: En Önemli Beklentimiz Kira Desteği

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “İspanya, kapanan sektörler için kiraların yarıya düşürülmesi gibi bir karar almıştır. Bizde de kira stopajı kalkmalı, kira indirimi, kira kredisi gibi yeni destekler verilmelidir. Her geçen gün ciddi bir kayıptır. Artık yiyecek-i...

Kepez’in Kent Ormanı 2021 baharına hazırlanıyor

Kepez Belediyesi, Antalya’nın cazibe merkezi haline gelen Kent Ormanı’nı 2021 baharına hazırlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından tesviye çalışmaları tamamlanan Kent Ormanı’nda 110 bin lale, 20 bin sümbül, 10 bin nergis ve 5 bin muscari olmak üzere toplamda 145 ...

 Büyükşehir içme suyu alt yapısına neşter vuruyor
Kepez ve Muratpaşa'da
kapsamlı çalışma başlıyor
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kepez ve Muratpaşa'da k...