loader
Kepez’den gönülleri ısıtan çorba

Kepez’den gönülleri ısıtan çorba

Kepez Belediyesi, final sınavlarına hazırlanan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine sıcak çorba ikram ediyor. Elleriyle gençlere tarhana çorbası dağıtan Başkan Hakan Tütüncü, “Final sınavlarına hazırlanan kardeşlerime hizmet etmek benim için büyük bir onur.” dedi.

Soğuk kış günlerinde, gönülleri ısıtan bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Kepez Belediyesi, final sınavlarına hazırlanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencilerine, 7 gün boyunca çorba ikram edecek.
Çorba ikramı, öğrencilerin gece boyunca sınavlarına çalışmalarından dolayı saat 23.00’te başlıyor. Geçtiğimiz Pazar günü akşamı başlayan çorba dağıtımı, AÜ Kampüsü içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu önünde 3 gün, KYK Erkek Öğrenci Yurdu önünde 3 gün ve Kültür Mahallesi’ndeki KYK yurdu önünde 1 gün yapılacak.

Her akşam 2 bin öğrenciye çorba
Her akşam 2 bine yakın öğrenciye çorba ikram edilecek.  Belediye görevlileri, kurdukları çadırda, seyyar ocakların üzerindeki kazanlarda bulunan sıcak çorbayı kaselere doldurarak, öğrencilere veriyor. Öğrenciler de çadırda bulunan sehpalarda, ikram edilen ekmekle birlikte çorbalarını afiyetle yiyor. Çorba dağıtımına büyük ilgi gösteren AÜ öğrencileri, ikram edilen tarhana çorbasıyla ‘anne yapımı’ çorba özlemini giderdiklerini ifade ettiler.

Öğrencilerden teşekkür paylaşımı
Öğrenciler, gönüllerini ısıtan çorba ikramından duydukları memnuniyeti sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla dile getirdiler. Bir öğrenci “Çorba dağıtımı, Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olur, inşallah!” mesajını paylaşırken bir diğer öğrencide, “Sizlere bir ömür dua okuyacağım. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Yaşasın Kepez Belediyesi.” ifadelerini kullandı. Gençlere büyük bir değer veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de dün akşam (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu önünde yapılan çorba dağıtımına katıldı. Kazanların başına geçen Başkan Hakan Tütüncü, elleriyle öğrencilere tarhana çorbası ikram etti.

“Öğrencilere hizmet etmek benim için onurdur”
Açıklamasında, “Final sınavlarına hazırlanan kardeşlerime hizmet etmek benim için büyük bir onur.” diyen Tütüncü, şunları söyledi: “Öğrencilerimize, final sınavları haftasında birlikte olma sözü vermiştim.  Kepezli annelerimiz, çocuklarımız için tarhana çorbası yaptılar. Bu çorbayı da bu akşam öğrencilerimize ikram ettik. Gece uzun.  Çocuklarımız sınavlarına çalışacaklar. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum, Rabbim hepsine zihin açıklığı versin. Gençler bizim için çok önemli. Çünkü gençler, ülkemizin geleceği.  Kepez Belediyesi olarak her zaman, her şartta gençlerle birlikteyiz ve onların yanındayız.”
Çorba dağıtımına AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar da katıldı.  


Etiketler: KEPEZBELEDİYESİ AKDENİZÜNİVERSİTESİ HAKANTÜTÜNCÜ AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

AKINCI; “EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN GÜVEN”

AKINCI; “EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN GÜVEN”
ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Merkez Bankası’nın faizleri düşürme
kararının olumlu bir karar olduğunu kaydederek, “Enflasyonun düşmesi ve ekonomik
istikrar için en önemli faktö...

Manavgat'ta asansörlerin bakımı MMO'ya emanet

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve

yönetimi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti.

Kent genelindeki asansörlerin periyodik kontrolünün yapılmasını sağlamak

amacıyla 4 yıllık protokol sözleşmesi im...

HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN


7 yıl önce Best Haber

HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nun eğitime ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olarak, ortaöğretime kadar olan bütün öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin okul ihtiya&cc...