loader
Kepez’den gönülleri ısıtan çorba

Kepez’den gönülleri ısıtan çorba

Kepez Belediyesi, final sınavlarına hazırlanan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine sıcak çorba ikram ediyor. Elleriyle gençlere tarhana çorbası dağıtan Başkan Hakan Tütüncü, “Final sınavlarına hazırlanan kardeşlerime hizmet etmek benim için büyük bir onur.” dedi.

Soğuk kış günlerinde, gönülleri ısıtan bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Kepez Belediyesi, final sınavlarına hazırlanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencilerine, 7 gün boyunca çorba ikram edecek.
Çorba ikramı, öğrencilerin gece boyunca sınavlarına çalışmalarından dolayı saat 23.00’te başlıyor. Geçtiğimiz Pazar günü akşamı başlayan çorba dağıtımı, AÜ Kampüsü içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu önünde 3 gün, KYK Erkek Öğrenci Yurdu önünde 3 gün ve Kültür Mahallesi’ndeki KYK yurdu önünde 1 gün yapılacak.

Her akşam 2 bin öğrenciye çorba
Her akşam 2 bine yakın öğrenciye çorba ikram edilecek.  Belediye görevlileri, kurdukları çadırda, seyyar ocakların üzerindeki kazanlarda bulunan sıcak çorbayı kaselere doldurarak, öğrencilere veriyor. Öğrenciler de çadırda bulunan sehpalarda, ikram edilen ekmekle birlikte çorbalarını afiyetle yiyor. Çorba dağıtımına büyük ilgi gösteren AÜ öğrencileri, ikram edilen tarhana çorbasıyla ‘anne yapımı’ çorba özlemini giderdiklerini ifade ettiler.

Öğrencilerden teşekkür paylaşımı
Öğrenciler, gönüllerini ısıtan çorba ikramından duydukları memnuniyeti sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla dile getirdiler. Bir öğrenci “Çorba dağıtımı, Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olur, inşallah!” mesajını paylaşırken bir diğer öğrencide, “Sizlere bir ömür dua okuyacağım. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Yaşasın Kepez Belediyesi.” ifadelerini kullandı. Gençlere büyük bir değer veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de dün akşam (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu önünde yapılan çorba dağıtımına katıldı. Kazanların başına geçen Başkan Hakan Tütüncü, elleriyle öğrencilere tarhana çorbası ikram etti.

“Öğrencilere hizmet etmek benim için onurdur”
Açıklamasında, “Final sınavlarına hazırlanan kardeşlerime hizmet etmek benim için büyük bir onur.” diyen Tütüncü, şunları söyledi: “Öğrencilerimize, final sınavları haftasında birlikte olma sözü vermiştim.  Kepezli annelerimiz, çocuklarımız için tarhana çorbası yaptılar. Bu çorbayı da bu akşam öğrencilerimize ikram ettik. Gece uzun.  Çocuklarımız sınavlarına çalışacaklar. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum, Rabbim hepsine zihin açıklığı versin. Gençler bizim için çok önemli. Çünkü gençler, ülkemizin geleceği.  Kepez Belediyesi olarak her zaman, her şartta gençlerle birlikteyiz ve onların yanındayız.”
Çorba dağıtımına AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar da katıldı.  


Etiketler: KEPEZBELEDİYESİ AKDENİZÜNİVERSİTESİ HAKANTÜTÜNCÜ AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Antalya'da dünyanın en eski batığı bulundu!

Antalya'da 4 ay önce bulunan ve dünyanın en eski batığına ait 3 bin 600 yıllık gemide çalışmalar başladı.

Antalya'nın batı kıyılarında Akdeniz açıklarında yaklaşık 4 ay önce tespit edilen ve M.Ö.15-16'ncı yüzyıla ait olduğu düşünülen, Tunç Çağ...

Paralimpik Okçularımız Dünya İkincisi Oldu

ASAT Sporlu Torun göğsümüzü kabarttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Zehra
Özbey Torun’un da aralarında bulunduğu Klasik Yay Kadın Milli Takımımız Hollanda’da
dünya ikincisi oldu. Özbey ve...

Büyükşehir çölyak hastalarının umudu oldu

Hayata geçirdiği projelerle toplumun her kesimine el uzatan Antalya Büyükşehir Belediye
Başkanı Muhittin Böcek, çölyak hastalarına da duyarsız kalmadı. Ömür boyu glutensiz
gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Büyükşehir
Bele...