loader
Karın ağrısı ile hastaneye gitti safra kesesinden 200 taş çıktı

Karın ağrısı ile hastaneye gitti safra kesesinden 200 taş çıktı

Erzincan'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran genç kadının safra kesesindeki 200 taş başarılı bir ameliyatla alındı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle başvuran Zeynep Çakırkaya'nın (21) yapılan tetkiklerinde, safra kesesinde çok sayıda taş olduğu belirlendi.

Hastanede ameliyata alınan Çakırkaya'nın safra kesesinden en küçüğü 3 milimetre, en büyüğü ise 1,5 santimetre olmak üzere 200 taş çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Hastane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, operasyonunun 30 dakika sürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Çok sık karşılaştığımız bir vaka değil. Genellikle 2 ya da 3 taşla ameliyat endikasyonu oluyor. Bu kadar çok taş çıkmasına biz de şaşırdık. Şu anda hastamız gayet iyi. Eğer bir aksilik yaşamazsak yarın sabah hastayı taburcu edeceğiz ancak kontrolleri devam edecek. Safra kesesinde bu kadar taşla meslek hayatımda ikinci kez karşılaştım."

Evli ve bir çocuk annesi olan hasta Çakırkaya, 4-5 aydır karın ağrısı şikayeti olduğunu ifade ederek, hastanedeki gerekli tetkiklerin ardından ameliyat kararını alındığını aktardı.

Ameliyatın başarılı geçmesinin sevincini yaşadığını anlatan Çakırkaya, "Ameliyat oldum, şu an iyiyim. Yaklaşık 4-5 aydır karın ağrısı şikayetim vardı. Ultrasonda çok sayıda taş olduğu ortaya çıkmıştı ama bu kadarını beklemiyordum." dedi.


Etiketler: Karın ağrısı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Felçli fareler kök hücre tedavisiyle yürüdü

Technion-Israel Teknoloji Enstitüsünden doktor Shulamit Levenberg liderliğinde yapılan araştırma çerçevesinde tam omurilik transeksiyonu olan farelere ağzın zar tabakasından alınan insan kök hücreleri yerleştirildi.

Bilim adamları kök hücreleri omurilik boyunca çeşitli aralıklara yer...

Demir eksikliği ciddi hastalıkların ilk sinyali olabilir!

Halsizlik, dikkat eksikliği, uykuya eğilim, kalpte çarpıntı ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çağındaki kadınları tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürebilen ve ciddi bir işgücü kaybına neden olabilen bu ...

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'demans' kılavuzu (Risk nasıl azaltılır?)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), zihinsel performansı etkileyen demans (bunama) riskinin düzenli egzersizin yanı sıra sigara ve alkol tüketmeyerek azaltılabileceğini duyurdu.

DSÖ'nün Türkiye'de 'bunama' olarak da bilinen ve zihinsel performansı etkileyen demansa ilişkin ilk kı...