loader
Ivanka Trump, babasının 'Dünya Bankası Başkanlığı' teklifini reddettiğini açıkladı

Ivanka Trump, babasının 'Dünya Bankası Başkanlığı' teklifini reddettiğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump, babasının kendisine Dünya Bankası Başkanı olmak isteyip istemeyeceğini sorduğunu, ancak bu öneriye sıcak bakmadığını söyledi.

Ivanka Trump, Kadınların Küresel Kalkınması ve Refahı Girişimi çerçevesinde düzenlediği Afrika ziyareti sırasında Associated Press ajansı muhabiriyle yaptığı söyleşide, Donald Trump'ın kendisine Dünya Bankası Başkanı olmak isteyip istemeyeceğini sorduğunu dile getirdi.

Trump, babasına bu işle ilgilenmediğini, yönetimdeki görevinden memnun olduğu yanıtını verdiğini belirterek, ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası İşlerden Sorumlu Müsteşarı David Malpass'ın Dünya Bankası Başkanlığına aday gösterilmesi sürecinde rol aldığını kaydetti.

Ivanka Trump, babasının kendisine başka işler önerip önermediği sorusuna da "bunun aralarında kalacağı" cevabını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası İşlerden Sorumlu Müsteşarı David Malpass'ı Dünya Bankası Başkanlığına aday göstermişti.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde Malpass'ın Trump'a, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve kızı Ivanka Trump tarafından önerildiği iddia ediliyordu.

 

KAYNAK:SPUTNİKNEWS.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://tr.sputniknews.com/abd/201904181038796776-ivanka-trump-babasinin-dunya-bankasi-baskanligi-teklifini-reddettigini-acikladi/


Etiketler: DÜNYA DONALD TRUMP ABD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD'den Skandal Türkiye Tasarısı: F-35 Transferi Durdurulsun

ABD Senatosuna, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferlerinin durdurulmasını öngören yasa tasarısı sunuldu.

Cumhuriyetçi senatör James Lankford tarafından  Haberin Devamı

​Çin, Japonya ve Hindistan’a gıda ihracatında yüzde 100 artış hedefleniyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, ülkemizin, İhracat Ana Planı ile belirlenen ve aralarında Çin, Japonya ve Hindistan’ın da bulunduğu hedef ülkelerin ithalatından aldığı binde 5 payı yüzde 1’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi ve bu bağlamda ihracat artışı için hedef alı...

ABD'de otomobille çarpışan yakıt tankeri alev alev yandı: 1 ölü

ABD’nin Connecticut eyaletindeki bir köprüde otomobille çarpışan yakıt tankerinin devrilip alev alması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Groton'daki Gold Star Köprüsü'nde seyir halindeki bir yakıt tankeri, lastiği patlayan ot...