loader
HEDEF  10 GW SINIRINI GEÇMEK

HEDEF 10 GW SINIRINI GEÇMEK

Yaşanan iklimsel değişiklikler ve ekonomik sorunlarla birlikte geleceğe temiz bir çevre bırakma anlayışı, yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı daha da artırıyor. Bu arayış içerisinde özellikle rüzgar enerjisinin sağladığı ekonomik, toplumsal ve çevreci faydalar ön plana çıkıyor. Çevreci ve ucuz enerji olarak yatırımları üzerine çeken rüzgar enerjisi, Türkiye’de de ciddi bir şekilde kamu ve özel sektör tarafından takip ediliyor. Türkiye’nin, elektrik ihtiyacının %8’ini sahip olduğu 7.615 MW kurulu rüzgar gücünden elde ettiğini hatırlatan Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, rüzgar enerjisindeki 10 GW sınırını aşmak için Türkiye’yi hareketli ve rüzgarlı günler bekliyor.

Hedefe Ulaşmada YEKDEM Kilit Rol Oynuyor

Yenilenebilir enerji sektörü için Mevcut Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destek Mekanizması (YEKDEM), çok kilit bir rol oynuyor. 2020 Aralık ayında sona erecek olan desteğin sağladığı avantajların altını çizen Ali Aydın, “Rüzgarda büyümenin devam etmesi için sektör olarak, yeni YEKDEM fiyatının hem sürdürülebilir hem de finanse edilebilir şekilde fiyatlanması gerektiği inancındayız.” ifadelerinde bulunarak 2020 sonrası devreye girecek RES’lerin ürettikleri enerjinin, serbest piyasada satılmasından dolayı doğacak belirsizliğin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yatırımcılara ve Yatırımlara Destek Devam Etmeli

Rüzgar enerjisinde istenilen düzeylere gelebilmek adına yatırımcıların yatırımlarına da devam etmesi gerekiyor. Kurumsal düzenleme ve kamusal politikalardaki belirsizliklerin, öngörülebilirliğin daralması ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların yatırımlara devam etme konusunda zorluklar yaşattığını aktaran Ali Aydın, “Bilindiği üzere yatırım ve yatırımcı, belirsizliklere karşı daha korumacı yaklaşıyor. Şu anda netleşmeyen ama daha düşük tarife rakamları ile devam edeceği konusunda bilgiler olan YEKDEM mekanizması, ülkemiz için bir memleket meselesi olan rüzgar enerjisi adına yaşanan belirsizliğin ortadan kaldırılması ve projelerin hayata geçmesi açısından büyük önem arz ediyor.” ifadelerinde bulundu.

 


Etiketler: YENİLEBİLİRENERJİ YEKDEM ENERJİKAYNAKLARI EKONOMİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türk Telekom'dan deprem bölgesindeki çocuklar için bayram etkinlikleri

Türk Telekom, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’daki çadır kent ve konteyner kentlerde kalan çocuklara özel bir etkinlik organize etti. Türk Telekom’un Ramazan ayı boyunca 5 kentte vatandaşlarla buluşan sosyal ve dijital aktivite tırında, çocuklara ...

Sompo Sigorta ilk 100 Vergi Rekortmeni Arasında

Sektörün kâr ederek büyüyen en hızlı şirketi unvanına sahip Sompo Sigorta, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2018 yılında en fazla kurumlar vergisi tahakkuk ettirilen ilk 100 şirket arasında yer aldı.

Sompo Sigorta ilk 100 Vergi Rekortmeni ...

Domates kotasına karşılık et

Domates kotasına karşılık et


5 yıl önce Best Haber

Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Rusya ile yaşanan yeni gelişmeyi kaleme aldı...

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na domates ihracatında yine kriz yaşanıyor. Rus yetkililer, Türkiye'ye tanınan 100 bin tonluk kotanın dolduğunu gerekçe göstererek geçtiğimiz günlerde T&uu...