loader
Hanlar, hamamlar kazanmak için sanatla uğraşmadım

Hanlar, hamamlar kazanmak için sanatla uğraşmadım

7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne layık görülen sanatçı Halil Ergün AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Meslek hayatımızın, ömrümüzün belli aşamasına geldik. Filmler çekiyor ya da dizi yapıyoruz ama artık geçmişin değerlendirilmesi noktasında ele alınmaya başladık. Yani onur ödülleri alıyorum böyle. Çok sağ olsunlar. Malatya'ya ilk defa geliyorum ve Malatya'dan, uluslararası bir festival kapsamındaki etkinlikten ödül almak, elbette çok sevindirici. Hatırlanmak, yaşarken ödüllendirilmek, bunlar iyi duygular. İnsanoğlunun hayatında her zaman kadir bilirlik olmuyor biliyorsunuz. O kadar çok unutulan, kadri öldükten sonra bilinen insanımız var ki. Hayatın içinde böyle bir şey var. Yaşarken ödüllendirilmek, anılmak, varsayılmak tabii ki çok önemli." açıklamasında bulundu.

Ergün, film festivallerinin sinema sektöründe çalışanlar için oldukça önemli olduğunun altını çizerek, şunları aktardı:

"Özellikle sinema sektörünün her zaman desteğe ihtiyacı var. Dünyanın her yerinde böyle ama ülkemizde daha fazla. Çünkü uluslararası planda ticari bir alanımız yok. O yüzden desteğe ihtiyaç var. Bir de heyecana ihtiyaç var. Festivaller, yaratıcılar, yönetmenler, oyuncular, senaristler, prodüktörler, müzisyenler ve bütün emek verenleri heyecanlandıran bir etkinlik yaratıyor. Yarışmada ödül almak, dereceye girmek, filmin maddi, manevi destek görmesi hem insanların kendi yaratım dünyalarında heyecan yaratıp motive ediyor hem de geniş yığınlara ulaşmada katkısı oluyor. O yüzden çok önemli."

Türkiye'nin ve Türk insanının sanata çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan oyuncu Ergün, "Kendi memleketimizin, insanımızın, en ücra köşeye kadar, ekmek, su, hava kadar kültür ve sanata ihtiyacı var. Yönetimler, devletler, bakanlıklar, yerel yönetimler, başka kurumlar, insanlara hizmet götürürken, insanların taleplerine cevap verirken bu kültürel ve sanatsal talebi hem yeşertmek, kışkırtmak, doyurmak hem de karşılamak zorundalar. O zaman özgür insan, yaratıcı bir halk, kendini talep eden bir halk ortaya çıkacak. Çünkü sanat, insanın kendi özgürlüğünün arayışıdır. İnsanı anlatır. Roman, şiir, sinema, tiyatro ve müzik de insan odaklıdır. İnsanın fonksiyonları, tatları, ihtiraslarıdır, geleceğe bakışıdır. Bu da sanata her zaman ilerici bir hamle sunar. Öyle bir nitelik verir." değerlendirmesinde bulundu.


Etiketler: ergün film malatya uluslararası film festivali oyuncu ergün

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Cinuçen Tanrıkorur muhteşem bir konserle anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği İcra
Heyeti, Türk musikisinin büyük üstadı Cinuçen Tanrıkorur’u vefatının 20. yılında özel bir
konserle andı.
Büyükşehir Belediyesi, yirminci yüzyıl Türk M...

Sinema sektörüne 32 milyon liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Destekleme Kurulu kararını açıkladı. Buna göre 38 projeye bakanlık tarafından 32 milyon 350 bin lira destek sağlanacak. Bakanlığın uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı animasyon türünde de 3 uzun metrajlı film desteklendi. 394 ...

Tango severler opera sahnesinde buluşacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi uzun süre hafızalardan silinmeyecek çok özel bir konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Kurulduğu 2014 yılından bu yana farklı temalardaki konserleriyle tanınan ve Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk, Antalya ...