loader
Genç çiftçilere koyun dağıtıldı

Genç çiftçilere koyun dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Korkuteli’ne getirilen Merinos koyunlar, hak sahibi genç çiftçilere teslim edildi.

İlçede 3 genç çiftçiye 35’er adet koyun ve 2’şer adet koç olmak üzere toplam 111 adet Merinos koyunun dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımsal nüfusu gençleştirmek ve kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulamaya koyulan, “Genç Çiftçi Projesi” 2017 yılında da devam ediyor. Korkuteli’nde 2017 yılında hayvancılık projesi kapsamında genç çiftçi hibesi almaya hak kazanan 3 üreticiye küçükbaş hayvanları teslim edildi. İlçede hayvancılık projeleri ile başvuru yapan ve 30 bin TL hibe alan genç çiftçilere 105 dişi koyun ile 6 koç verildi.

Projelerin genç çiftçilere, Korkuteli tarımına ve hayvancılığa hayırlı olmasını dileyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Korkuteli İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, "Mutluluğun tanımı genç çiftçimizin yüzündeki tebessüm de saklı. Koyunlarına kavuşmanın en derinden gelen coşkusu yüzüne nasıl da yansımış. Bugün 3 gencimizin yüzünde aynı ifade varsa, bunun sebebi devletimizin verdiği desteklerdir" dedi.


Etiketler: çiftçi hayvancılık koyun satın alma merinos koyunu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Çin’le yapılan sözleşmelere dikkat

Çin’de başlayan Korona virüsü salgınının küresel ticarete etkisi artıyor. Salgın tüm dünyada havayolu trafiğini ve tedarik zincirini etkiledi. Çin’le 23 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye’de şirketlerin yaşayacağı zorluklarla ilgili KPMG Türkiye’den uyarı geldi. ...

2 Milyar Dolarlık Fuar Sona Erdi...

2 Milyar Dolarlık Fuar Sona Erdi...


5 yıl önce Best Haber

Dünyada en fazla bebek ve çocuk ürünleri ihraç eden ülkeleri arasında 10’ uncu sırada yer alan Türkiye’ de, uluslararası platformda bebek ve çocuk moda sektörüne yönelikyapılan en uzun soluklu fuar organizasyonu olan CBME Türkiye 38. Uluslararası İstanbul Anne...

Büyük ikramiyenin sahibi ortaya çıkmadı! Kayıp 4.4 milyon lira

Milli Piyango'nun 2019 yılbaşı büyük ikramiyesi çekilişinin talihlisi henüz parasını tahsil etmedi. Talihlinin kaybı ise her geçen gün artıyor.

Milli Piyango’nun  Haberin Devamı