loader
Fiyat artışına karşı yaygın denetim !

Fiyat artışına karşı yaygın denetim !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünyayı kasıp kavuran COVID 19 (Koronavirüsü) salgını ile ilgili aldığı tedbirlere bir yenisini daha ekledi. Salgının ardından, oluşan panik havasında, aşırı fiyat artışları ile yurttaşları zor duruma sokan işletmeleri denetim altına almak için çalışma başlattı.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, piyasada olağanüstü fiyat artışlarının gözlendiği bazı gıda ürünleri ile kolonya, cerrahi maske, 3M maskelerin satışı ile ilgili İstanbul genelinde medikal malzeme satan iş yerleri ve eczanelerde denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, gıda maddelerinin arzında bir sorun olmadığı görüldü. Ancak, ihracat nedeniyle piyasadaki cerrahi maske arzının yetersiz kaldığı tespit edildi.
Denetimler kapsamında; 96 eczane, 56 medikal ürün mağazası, 70 gıda satışı yapan işletme olmak üzere toplam 222 iş yeri incelendi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un fiyat etiketi hükümlerine uymayan 35 iş yeri hakkında tespit tutanağı düzenlenerek karara bağlanmak üzere İstanbul Valiliği’ne gönderildi.
İBB Zabıta ekipleri, yurttaşların sağlığını korumak ve istismarları engellemek amacıyla denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.


Etiketler: İSTANBULBÜYÜKŞEHİR EKREMİMAMOĞLU COVİD19 KORONAVİRÜS ZABITAAMİRLİĞİ KOLONYA MASKE FAHİŞFİYATLAR DENETİM AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Son Dakika:Türkiye Saat 19.10'a Kilitlendi.Bakan Koca Açıklama Yapacak!

 

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından saat 19.10'da basın açıklaması yapacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaHaberin Devamı

Eskiyen su sayaçları yenileniyor

Eskiyen su sayaçları yenileniyor


5 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü eskiyen su sayaçlarını ücretsiz olarak yeniliyor. Ekonomik ömrünü dolduran sayaçların yenilenmesi ile vatandaşlara daha sağlıklı ve verimli içme suyu hizmeti sunuluyor.

...
Kazalar en çok  Gaziosmanpaşa ve Kadıköy'de

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre 2019’da 418.488 trafik kazası oldu. Tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak tanzim ettiği maddi hasarlı trafik kaza sayıları dahil edildiğinde bu sayı 853.405’e çıkıyor. Kazaların oluş türlerine bakıldığında ya...