loader
EĞİTİM BİR-SEN ANTALYA ŞUBESİ EĞİTİMCİLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

EĞİTİM BİR-SEN ANTALYA ŞUBESİ EĞİTİMCİLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Gebze’de okul idarecisinin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının eğitimde şiddet olayı ile ilgili caydırıcı önlemler alınmasının zaruriyetini ortaya koyduğunu aktardı.

EĞİTİMCİLER SAVUNMASIZ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun 11’inci sınıf öğrencisi F.C. öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimcilerin kendi kurumlarında öğrencilerin gözü önünde kendilerine yönelik saldırılara karşı savunmasız olduğunu bu nedenle caydırıcı nitelikte kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden okul idarecisine rahmet dileyen Çoban, “Şiddet eylemlerinde, mevcut yasal düzenlemelerin bu fiillere karşı caydırıcı nitelikte ceza öngörmemesi ile şiddet uygulayan kişilerin bu eylemlerinin adli ve idari makamlarca önemsenmeyeceği ve ciddi bir ceza yaptırımıyla karşılaşmayacakları inancı önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

SALDIRILARIN DOZU ARTIYOR

Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için emek harcayan, özveriyle çalışan eğitimcilere, ölümle sonuçlanan saldırıların dozunun giderek arttığına dikkat çeken ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Başkan Çoban, bu gidişatın kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, eğitimdeki etki alanını daraltan, onları itibarsızlaştıran, bu önemli mesleğin mensuplarını her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren politikalar, disiplini rafa kaldıran uygulamalar, bugün geldiğimiz noktanın müsebbibidir. Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olabilmemiz ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür”


Etiketler: Antalya Eğitim Bir-Sen şiddet kınama

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Fazla Kilolarınızdan Kurtulmak İstiyorsanız Bu Kurallara Dikkat!

Kilo probleminiz varsa, uzun süredir diyet yapıyor ya da sadece sağlıklı besinler tükettiğiniz, spor yaptığınız halde kilo veremiyorsanız DoktorTakvimi.com uzmanlarından Dyt. Çağla Karaman’a kulak verin. Kilo verirken yapılan bu hatalara düşmeyin!

 

Pek çok kişi fa...

Griple ilgili 9 efsane ve gerçekler

Griple ilgili 9 efsane ve gerçekler


6 yıl önce Best Haber

Her gün pek çok insandan, “Grip aşısı grip yapıyor. Soğukta kalınca hemen grip oluyorum. Sağlıklıyım öyleyse grip aşısına ihtiyacım yok!” gibi onlarca cümle duyuyoruz. Halbuki bunlar birer şehir efsanesi…

Grip mevsimindeyiz, salgınlar ardı ardına geliyor ancak griple ilgili pek ço...

MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTA EDEBİLİYOR

Mevsim geçişlerinde, ısı farkları olduğu için ilkbaharda hasta olma riski artıyor. Ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenler alerjiye sebep oluyor. Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece “Alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının özellikle bu d&o...