loader
Dünyanın en eski gemi batığı

Dünyanın en eski gemi batığı

Batı  açıklarında 3 bin 600 yıllık 14 metre boyunda gemi batığı ve içinde 1.5 ton ağırlığında bakır külçe bulundu.

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Batı Antalya açıklarında, 3 bin 600 yıllık, içinde 1.5 tonluk bakır külçe bulunan 14 metre boyunda, dünyanın en eski gemi batığının keşfedildiğini açıkladı. Karaloğlu, "Bu batık su altının Göbeklitepe'sidir" sözleriyle batığın önemini vurguladı.

KEMER'E YENİ MÜZE
Karaloğlu, su altı arkeolojisi bakımından çığır açacak yeni keşifle ilgili Kaleiçi Yat Limanı'nda bilgi verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle kazı çalışmalarına başlanacağını belirten Karaloğlu, "Burada çıkacak eserler Kemer'de kurulacak Akdeniz Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek"dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal ve Sualtı Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Öniz'in de katıldığı tanıtımda geminin Akdeniz'deki 167'nci batık olduğu vurgulandı.

 

KAYNAK: SABAH.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.sabah.com.tr/akdeniz/2019/04/10/dunyanin-en-eski-gemi-batigi


Etiketler: AKDENİZ ANTALYA TÜRKİYE DENİZ KEMER

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD'den yeni tasarı Türkiye'yi Doğu Akdeniz'den silecekler

Amerika tüm hatlarıyla Türkiye'yi hedef almış durumda. Rus S-400 füzelerinin satın alınmasına karşı çıkan Washington tehdit dilini artık sahaya taşımaya hazırlanıyor.

Ekonomik yaptırım hazırlığındaki ABD'nin yeni hamlesini, Habertürk Washington muhabiri Serdar Turgut, "İstanbul bir şe...

Antalya’da Sahte İçki Üreten Şahıslar Yakalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce sahte içki üretimi yaparak bu içkileri piyasaya süren şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalarda;
Konyaaltı il&ccedi...

Zorlu maç öncesi moral yemeği

Zorlu maç öncesi moral yemeği


8 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyespor’un Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde zirveyi yakından ilgilendiren Yenimahalle maçı öncesi kulüp yöneticileri ve sporcularla akşam yemeğinde bir araya geldi. 
Başkan Uysal, Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 2’nci ya...