loader
Denizcilik Sektörü İçin Yeni Nesil Teknoloji

Denizcilik Sektörü İçin Yeni Nesil Teknoloji

Enerji kalitesi alanında 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ileri teknoloji çözümler sunan Elektra Elektronik, Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri ile denizcilik sektörüne güven getiriyor. Akım ve gerilim kirliliklerini ortadan kaldırarak elektrik enerjisinin sürekli ve güvenli kullanımını mümkün kılan aktif harmonik filtreler, gemilerde harmonik akım sebepli oluşan yüksek gerilime bağlı riskleri önlüyor.

Gemi standartları gereği düşük olması gereken harmonikler, enerjisini jeneratörle sağlayan gemilerde yüksek gerilim yaratıyor. Bu yüksek gerilim sebebiyle gemi kablolarında titreme, tehlikeli seviyelere kadar ısınma ve gemi içi elektrik sisteminde rezonans gibi istenmeyen sonuçlar oluşabiliyor. Gemi içinde kablolarda erime, kısa devre sorunu ve yangın riskine de sebep olabilen bu yüksek akım yüklerinin temizlenmesi büyük önem taşıyor. Bu noktada devreye giren Elektra Elektronik aktif harmonik filtreler, harmonik akım yüklerini düşürmek için yüksek filtreleme performansı sunuyor.

Gemilerde ve tersanelerde yüksek gerilimin oluşmasını engelleyen Elektra Elektronik aktif harmonik filtreler, pasif filtrelerden çok daha az yer kaplaması ve daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Maliyeti düşük, performansı yüksek bir deneyim sunan bu filtreler, akım harmoniklerini düşürmenin en etkili yolu olarak denizcilik sektöründe dünya genelinde sıklıkla tercih ediliyor.


Etiketler: ELEKTRAELEKTRONİK HARMONİKFİLTRE DENİZCİLİK TEKNOLOJİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Zyxel’den Dijital Dönüşüm İçin İpuçları

Zyxel Türkiye Channel Head Tuğba Şişik, Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde veri güvenliğinde yapay zekânın önemine dikkat çekti. Şişik, kurumların ağ güvenliği yatırımı yaparken öncelikle artan iş ihtiyacı neticesinde büyüme kapasitesi olan esnek ürünleri tercih etmeleri gerektiğini ...

Philips Sound’dan dört dörtlük müzik ziyafeti!

TP Vision; dün akşam Amsterdam’da gerçekleştirdiği lansmanda olağanüstü ses performansı, konfor ve lüks tasarıma sahip Fidelio X3’ü piyasaya çıkardığını açıkladı.

Kulaklık tutkunlarını tatmin edecek kalitedeki Fidelio X3, radyonun ilk zama...

‘’Giyilebilir akıllı protezler hayatımızı kökten değiştirecek’’

Nesnelerin Interneti (IoT) sayesinde yakın gelecekte başta sağlık alanında olmak üzere günlük hayatımızda hemen her yerde çok daha fazla akıllı cihaz kullanılacak. Boğaziçi Üniversitesi, kalça değişim ameliyatlarında kullanılan protezin herhangi bir sebepten başarısız olduğunu erken teşhis edece...