loader
Dadi Pudumjee Türkiye'ye geliyor

Dadi Pudumjee Türkiye'ye geliyor

Ünlü kuklacı Dadi Pudumjee, Türkiye'ye gelecek. Pudumjee, Mahatma Gandi'nin 150'nci yaş günü kutlamaları çerçevesinde 'Gerçeğin İmgeleri' adı altında bir kukla gösterisi sahneleyecek.

 

Hindistan - India by the Bosphorus Festivali, Gandi'nin 150'inci yaş günü kutlamaları kapsamında Türkiye'ye gelecek olan ünlü kuklacı Dadi Pudumjee'nin Ishara Kukla Tiyatrosu ile devam ediyor. 21 Nisan'da Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde ve 22 Nisan'da ise Sarıyer Belediyesi Salonu'nda 'Gerçeğin İmgeleri' adı altında Gandi'nin yaşamından kesitler sunulacak olan bir kukla gösterisi sahnelenecek.

 

İnsanlığın en ikonik figürlerinden Mahatma Gandi'nin yaşamını ve şiddet-dışı direniş (Satyagraha) mesajlarını sözsüz bir performans ile izleyicilere betimleyen 'Gerçeğin İmgeleri' adlı kukla gösterisi dünyanın dört bir yanından farklı müziklerle bir koreografi sunuyor. On iki fraklı senaryo üzerinde Hindistan tarihi ve günümüzü bir araya getiren sanatçılar, hareketli ve güçlü görüntüler yaratarak izleyicilerin Mahatma Gandi'nin mesajlarını keşfetmelerine olanak sağlıyor.

 

 

KAYNAK:HABERTURK.COM 

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.haberturk.com/dadi-pudumjee-turkiye-ye-geliyor-2434198


Etiketler: KÜLTÜR SANAT TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Madama Butterfly

Madama Butterfly


6 yıl önce Best Haber

Türkçe üst yazı ile birlikte İtalyanca seslendirilecek iki perdelik eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlanırken, koreografi Kürşat Kılıç’a ait.

Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri a...

Ortalık Karıştı: Spider-Man Artık Marvel Filmlerinde Yer Almayacak

isney ile Sony arasında Spider-Man’in kullanım hakları konusundaki anlaşma, Hollywood’dan gelen haberlere göre durma aşamasına geldi. Mahallemizin dost canlısı kahramanı Spider-Man’i yakın zamanda MCU’dan ayrı bir evrende görebiliriz.

90’lı yıllarda zor günler yaşayan çizgi roman ...

GECENİN TÜM GELİRİ OYUNCULAR SENDİKASINA

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Betül Arım, doktorların reçeteye yazdığı, 10 yaşından itibaren çocuklarında izleyebildiğİ "Dışarda Hiçbir Şey Var!" adlı tek kişilik tiyatro gösterisiyle bu sefer de BKM’de! Üç yıldır hem İstanbul’da hem de Türkiy...