loader
Çin ordusu bilgisayarlarından Windows’u kaldırıyor

Çin ordusu bilgisayarlarından Windows’u kaldırıyor

Çin hükümeti, Çin ordusunda kullanılan bilgisayarlardan Windows işletim sistemlerini kaldırıp kendi geliştirdikleri sistemi yerleştirmeyi planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarına teknoloji savaşları da eklendi.

Kanada merkezli askeri dergi Kanwa Asian Defence’in aktardığına göre, Çin, ABD’nin bilgisayar ağlarına girme endişesi nedeniyle kendi işletim sistemlerini geliştirerek bunları ordu bilgisayarlarında kullanmayı hedefliyor.

Habere göre Çin hükümeti gizlilik aracılığıyla güvenlik yaklaşımını benimseyerek başta ABD gibi Çin ordusu operasyonlarına casusluk yapan dış tehditlerin daha zor erişebileceği bir işletim sistemini hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni geliştirilecek sistem İnternet Güvenliği Bilgi Liderliği Grubu adıyla bir birim oluşturulacak ve bu brim doğrudan Çin Komunist Partisi Merkez Komitesine bağlanacak.

Grubun, Çin’deki endüstriyel kontrol sistemlerinin yüzde 70inde kullanılan Almanya’nın geliştirdiği programlanabilen mantık kontrolcüsünün (PLC) de Çin’in ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğuna inandığı belirtildi.

ABD’de 2018 yılında ağ güvenlik bölümünü Amerikan Ulusal Güvenlik Biriminden ayırarak Birleşik Devletler Siber İstihbaratı olarak biçimlendirmişti.

90’lı yıllarında sonunda Kuzey Kore de ülke içerisinde kullanılmak üzere Red Star OP adıyla kendi işletim sistemlerini geliştirmişti.

 

KAYNAK:AP


Etiketler: ÇİN WINDOXS RED STAR OP ABD KUZEY KORE Kanwa Asian Defence

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’den kırsaldaki 6 mahalleye köy pazarı

Kepez Belediyesi, tarımsal ve hayvansal üretimin sürdüğü kırsaldaki 6 mahallesine, ‘köy pazarı’ inşa ediyor. Mahallelerdeki çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri köy pazarları, pazar kurulmayan günlerde etkinlik alanı olarak kullanılacak.

Tarımda farkındalık oluş...

Studio Billion, Tarvenn’den 4,2 Milyon TL değerleme ile devam yatırımı aldı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) bünyesinde yer alan önemli girişimlerden biri olan ve 2018 yılının Aralık ayında Tarvenn’den tohum yatırım alan mobil oyun stüdyosu Studio Billion, değerlemesini 3 kat arttırarak Tarvenn’den 4,2 Milyon TL değerleme ile devam yatırımı aldı. İlk oyunları “Spin Wa...

SOSYAL MEDYA HACKERLARA Mİ HİZMET EDİYOR?

Siber korsanların, sosyal medya platformlarını kullanarak gerçekleştirdikleri siber suçlar gün geçtikçe artıyor. Öyle ki saldırılarılar için sosyal medyayı kullanan hackerler, sınırlı güvenlik ve yasalardaki eksiklikten dolayı yılda en az 3,25 milyar dolar kazanıyor. Haberin Devamı