loader
Çevreyi korumak için file örüyorlar

Çevreyi korumak için file örüyorlar

Muratpaşa Belediyesi’nin Fener Yaşlı Evi üyeleri, doğada çözülmesi bin yılda mümkün olan plastik poşetlere karşı pazar fileleri, alışveriş çantaları örüyor. 
Muratpaşa Belediyesi’nin Fener Mahallesi’nde bulunan Yaşlı Evi’nde kadınlar, alışverişlerde paralı hale gelen plastik poşetlerin yerini alacak pazar fileleri, alışveriş çantaları örüyor. Değişik tip ve renkte ipliklerle tığ, örgü, ilmek gibi teknikler kullanarak birbirinden farklı tasarımlara imza atan Yaşlı Evi üyeleri, bir gün içinde bir pazar filesini tamamladıklarını anlattı.  Fileleri,  çantaları tamamladıktan sonra üzerlerine farklı desenler de işlediklerini belirten kadınlar, Yaşlı Evi’nin erkek üyelerinin de bu işe merak duymaya başladığını aktardı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede plastik poşete karşı duyarlığının çok yüksek olduğunu söyledi. Bu duyarlığının sonucu olarak geçen yılın Mart ayında, 4 bin pazar filesini pazar yerlerinde ücretsiz dağıttıklarını belirten Başkan Uysal, “Pazar yerlerimizde plastik poşet kullanımı devam ediyor. Amacımız bu duyarlılığı her alanda geliştirip plastik poşet kullanımını en aza indirmek” dedi.  


Etiketler: Çevreyi korumak için yapılan çalışmalar Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi üyelerinden file örümü çevreyi korumak için file örmek

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Alanya'da yamaç paraşütü denize düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Antalya'nın Alanya ilçesinde kontrolü kaybedilen yamaç paraşütü denize düştü, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Alanya'da pilot Sümeyye A. (26) ile yolcu Gülsüm Çelik'in (40) bulunduğu yamaç paraş&uu...

Kepez’in muhteşem festivali sona erdi

Kepez Belediyesi’nin öğrencileri yarıyıl tatilini aktif ve verimli geçirebilmesi için düzenlediği Antalya Sömestir Festivali, son gününde ziyaretçilerini Sosyal Medya Fenomeni Prenses Elif ve Showmen Sefa Doğanay ile buluşturdu. Haberin Devamı

ASAT Yapı Malzemeleri Laboratuvarı kurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, projelerinde kullandığı
malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla Yapı Malzemeleri
Laboratuvarı kurdu. Toplamda 1045 metrekare deney alanına sahip laboratuvar 4 milyon 500
bin liraya mal oldu.
İşle...