loader
Bursa'da Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu "Barbara'nın Doğumu" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu "Barbara'nın Doğumu" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.


Duygu Ergun'un yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği "Barbara'nın Doğumu" oyununun dekorunu SelimCenisli, kostüm tasarımını Özge Akarsu ve ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.


Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener, Melike Ergüzen'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin rol aldığı oyunda, bir Alman askeri ile Polonyalı kadının aşkından doğan Barbara'nın işgal ve savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla çevrelenmiş dünyasında bir yaşam kurma çabası konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 13 Nisan Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de beğeniye sunulacak.

Köprüdeki Adam

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçeye çevirdiği "Köprüdeki Adam"ın yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz üstleniyor.


Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyun, bugün, yarın ve 13 Nisan'da saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Macbeth

Şehir Tiyatrosu ise Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Altuğ Görgü'nün uyarlayıp yönettiği "Macbeth"i sahneye koyacak.

Müziklerini Murat Gedikli, dekor ve kostüm tasarımını da Murat Şimşek'in üstlendiği oyunda, Aykan Yılmaz, Eren Topçak, Osman Murat Erten ve Serdar Soyer rol alıyor.

Eşinin desteğiyle Kral Duncan'ı öldüren ve onun akrabası olarak kendini İskoçya'nın yeni kralı ilan eden Macbeth'in başından geçenlerin anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 13 Nisan'da ise 14.00'te izlenebilecek.

 

KAYNAK:HABERLER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.haberler.com/bursa-da-kultur-sanat-6-11940890-haberi/


Etiketler: BURSA KÜLTÜR SANAT TÜRKİYE TİYATRO

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Aşk Grevi sahnelenmeye devam ediyor

Aşk Grevi sahnelenmeye devam ediyor


5 yıl önce Best Haber

Antalya´nın Finike ilçesindeki tarihi Şekerci Han'da düzenlenen tiyatro günleri etkinliğinde sa...

5. Ankara Uluslararası Komedi Festivali'nin programı

Sanat yönetmenliğini mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu'nun yaptığı, yapımcılığını ise Gezgin Kültür Sanat'ın üstlendiği 5. Ankara Uluslararası Komedi Festivali'nin programı açıklandı.
Türkiye'nin ilk komedi festivali olan ve 2015'ten beri aralıksız düzenlenen Ankara Ulus...

'Ağaçlar ayakta ölür' galasında iyilik kazandı

Tiyatrokare’nin bu yıl sahneye aldığı ve Nevra Serezli'nin yıllar sonra sahneye döndüren “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunu ilk günden bu yana kapalı gişe oynanıyor. Oyunun galası dün gece Sarıyer Belediyesi'ne ait yepyeni bir salonda Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde...