loader
Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Robotlar üzerine çok ciddi bir çalışma içerisinde olan Boston Dynamics, geçtiğimiz sene bir hayli kötü davrandığı Atlas robotuna yeni hareket kabiliyetleri kazandırdı.

Boston Dynamics tarafından Şubat 2016’da paylaşılan videoda, Atlas’ın sorunlara ne gibi tepkiler verdiği gösterilmişti. Sorunlar insan eliyle yaratılırken, Atlas’a karşı gerçekleştirilen davranışların bazı sosyal medya kullanıcılarını üzdüğünü bile görmüştük. Boston Dynamics, videoyu espirili bir şekilde Atlas’ın kapıyı çarpıp gittiği bir sahne ile sonlandırmıştı.

 

Videonun yayınlanmasının üzerinden yaklaşık 1 buçuk sene geçti. Boston Dynamics, bu süre zarfında Atlas’ı geliştirmeye devam ederek çeşitli hareket kabiliyetleri kazandırdı. Atlas’ın artık korkutucu derecede akrobatik olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni video, zamanında kötü davranılan robotun hırs yapıp kendini geliştirmesini konu alan bir hikayeyi tamamlar nitelikte. Videonun en sonundaki başarısız takla girişimi ise muazzam.

Hareket kabiliyetleri konusunda neredeyse zirve yapan Boston Dynamics robotlarının, güçlü bir yapay zeka ile birleştirilince neler yapacağını merak ediyoruz.


Etiketler: robotlar Boston akrobatik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ATSO Başkanı Davut Çetin’den Ocak Ayı Enflasyonu Değerlendirmesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ocak ayı enflasyonunun beklentileri aştığını belirten Başkan...

Başkan Esen, “Gençlere yardım eli uzatıyoruz

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, geçtiğimiz aylarda Konyaaltı Belediyesi Meclisinde aldıkları karar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Antalya Mezunları Derneği’ne tahsis edecekleri yerin hazır olduğunu bildirdi.

Konyaaltı Belediyesi, özellikle dar gelir grubunda, sosyal ya da ailevi sorunlar ...

Kendi kendine oluşabilen DNA zincirleri geliştirildi

ABD'nin Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsünden araştırmacı Peng Yin ve ekibi, "Öncül Değişme Tepkisi" (PER) adını verdikleri işlemler dizisiyle farklı işlevleri yerine getiren iki moleküler aygıtı gelişim halinde birleştirmeyi başardı. Araştırmacılar bir yanda kendi...