loader
Bodrum katındaki hurda uçak hurdacıya verildi, herkes rahatladı

Bodrum katındaki hurda uçak hurdacıya verildi, herkes rahatladı

Ambarlı Mahallesindeki bir binanın yıllardan bu yana kullanılmayan bodrum katını kiralamak isteyenler sahibini aradı. Kapısı iple bağlı, zaman zaman evsizlerin kaldığı bodrum katına giren bina sakinleri içeride kime ait olduğunu bilmedikleri 2 kişilik, ultralight yani hafif uçak sınıfında, tek motorlu bir uçağın gövde ile kanatları olduğunu görünce şaşırdı. Duyanların da inanamadığı bodrumdaki uçağın bodrum katı ile aynı binadaki işyeri boş dükkan sahibinin 15 yıldan bu yana ortalıkta görünmediği, kimse tarafından da tanınmadığı ifade edildi.Kitfox tipi olduğu belirtilen uçağın sadece arka küçük tekerleğinin ve bazı küçük parçalarının bulunduğu, motor ile ön tekerlerinin söküldüğü belirlendi. Gövde ve kanatları ayrı bulunan ahşap uçağın sırrı DHAnın haberinin yayınlanması ardından çözüldü. Uçağın, Tercüman gazetesinin 28 Haziran 1989'da Sibel Can'ın yaptığı çekilişle okurlardan Sacide Yıldız'a verildiği talihli okurun bunu uçmaya meraklı havacı Birol Yağcıya sattığı ortaya çıktı. Birol Yağcının,Hezarfen Havaalanı açıldığında uçağı oraya götürdüğü 5-6 defa kaza geçirdiği her seferinde onarıp uçmaya devam ettiği ardından Avcılardaki binanın bodrum katında saklandığı ifade edildi.


Etiketler: bodrum katındaki uçak uçak haberleri uçak tamiri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir'in çocuk şenliği yoğun ilgi gördü
Haberin Devamı
Tütüncü’den 1 günde 6 doğum günü ziyareti

Başkan Hakan Tütüncü, 2021’in ilk mesaisinde, doğum günlerinin Ocak ayının ilk günlerinde olmasından dolayı 6 mahalle muhtarına, doğum günü ziyaretinde bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçedeki birlik ve beraberlik ortamına güzel bir örnek teşkil e...

Selahattin Demirtaş, tahliye kararını değerlendirdi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı ana davadan tahliye kararı verilmesiyle ilgili konuştu. Kararı yeni adli yıl için olumlu bulan Demirtaş, "İyi, adil ve hukuka uygun" ifadelerini kullandı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları, tahliye kararın...