loader
Bin 400 yıllık Hereke Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Bin 400 yıllık Hereke Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Körfez’de yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı sanılan Hereke Kalesi’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. İlk etabın tamamlanması sonrası ikinci etap çalışmalarının başlatıldığı kale, ‘En İyi Proje’ ödülünün ardından geçtiğimiz hafta da bir ödül daha almıştı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hereke Kalesi’nde hedef tamamen bitmiş olarak 2018 yılında turizme kazandırmak.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve 1400 yıllık tarihi olan kalede surlar üzerinde çalışma devam ederken, ortaya çıkan görüntü şimdiden tarih tutkunlarını büyüledi. Restorasyon çalışması dışında bölgenin çevre düzenleme çalışmaları da başladı. 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan restorasyon çalışması bittiğinde bölge turizmi için de önemli bir eser ortaya çıkarılmış olacak


Etiketler: hareke kalesi tarihi kale

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Hiç var olmamış insan yüzlerini hayal eden yapay zeka

Contemporary Istanbul'un Plugin bölümünde yer alan ve dijital insan yüzlerini gösteren tasarımıyla dikkati çeken "Under1Minute" isimli eser yoğun ilgi görüyor.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Contemporary Istanbul (CI), Türkiye'nin...

Dob'dan türküler ve dans gösterisi

Dob'dan türküler ve dans gösterisi


7 yıl önce Best Haber

Aralık ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eserin müzik düzenlemeleri Deniz Yıldız’a, metni ve rejisi Fatih Şanal’a ait.

Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müzi...

Kepez’e bir spor tesisi daha geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle ilçeye üçüncü spor tesisi kazandırılıyor. Bakanlık, Kepez Belediyesi’nin Baraj Mahallesi’nde tahsis ettiği arsaya spor salonu inşa edecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin 200 bini geçe...