loader
Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, bahar yorgunluğu çekmemek için sabahları aç karna bir kaşık zeytinyağı tüketilmesini tavsiye etti.

Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan bahar yorgunluğunu bir kaşık zeytinyağı ile aşabilirsiniz. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak “Zeytinyağı sabahları aç karna tüketildiğinde vücudumuza gerekli olan esansiyel yağ asitlerini vermekte. Bu da vücudumuzun ihtiyacı olan yağ asitleri. Şöyle anlatmak gerekiyor. Vücudumuzun alması gereken enerjinin biz üçte birini yağlardan almak zorundayız. Bu da zeytinyağı üzerinden alındığında çok daha büyük kaktı sağlıyor. Böylelikle sabah yorgunluğunu, sabahları kalkıldığında stresli veya yorgun kalkılmasını engelliyor” dedi. 
Daha zinde ve sağlıklı bir güne başlamak için vatandaşları sabah aç karna zeytinyağı tüketmesi gerektiğini ifade eden Kıvrak “Tüketicilerimiz ne yapacaklar? Sabahları aç karna bir çorba kaşığı hakiki sızma zeytinyağını tüketecekler. Ondan sonra normal kahvaltılarını yapacaklar” dedi. 

KAYNAK;TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/625828.aspx


Etiketler: BAHAR SAĞLIK HAKİKİ ZEYTİN YAĞ YORGUNLUK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

17 Yaşındaki Bir Genç, 10 Yıl Boyunca ‘Abur Cubur’ Yemekten Kör ve Sağır Oldu

İngiltere’de beslenmesini yalnızca abur cubur üzerinden gerçekleştiren bir genç, görme ve işitme yeteneklerini kaybetti. Gencin durumu raporlara da yansıdı.

Abur cubur söz konusu olduğunda herkesin aklına gelen ilk tehlikeler obezite, diyabet ve kalp damar rahatsızlıkları oluyor. İngiltere’de ...

Kokuda da antioksidan bulundu

Kokuda da antioksidan bulundu


7 yıl önce Best Haber

Antioksidan kokular

Antik çağlardan beri aromaterapide yaygın olarak kullanılan, aktif moleküller içeren doğal yapraklar, çiçekler, kökler, kabuk ve reçinelerin bir bilimsel yararı daha ortaya çıktı. Seoul National University’de yapılan araştırmada; kadife &cced...

Uzmanlar uyardı uyandıktan sonra hemen bu hatayı yapmayın

Yatmadan 2 saat önce besin tüketilmemesinin hem zayıflamaya yardımcı, hem de sabaha daha enerjiyle uyanmayı sağladığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Demetgül, önemli açıklamalarda bulundu.

Seda Demetgül, beslenme düzeninin bozulması, fiziksel aktivitenin sınırlandırılması, su t...