loader
Atamalar ikiye böldü

Atamalar ikiye böldü

 Büyükşehir şirketlerindeki atamalar ’yi ikiye böldü. Muratpaşa İlçe Başkanı atamaları etik bulmazken Kepez İlçe Başkanı ise görevlerin sembolik olduğunu iddia etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin paylaşılamayan yönetim kurulu üyelikleri CHP'de ilçe başkanlarını birbirine düşürdü. AK Partili Menderes Türel dönemine oranla yönetim kurulu üye sayılarını artıran CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye iştiraki olan ANTEPE, EKDAĞ, ANET, ALDAŞ, ASAT, Ulaşım A.Ş ve ANSET şirketlerinde yönetime partili isimleri getirdi.

PAYLAŞMAYA GELMİŞLER
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ANET'in yönetim kuruluna girdi. CHP'nin ittifak ortağı İYİ Parti'nin Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç Ulaşım A.Ş.'nin, Başkan Yardımcıları Alper Savran ve Ömer İpek ise EKDAĞ'ın yönetimine girdi. 'Yönetmek için değil paylaşmak için ittifak kurmuşlar' dedirten tablo Antalyalılardan tepki çekti.

ŞAHİN'DEN TEPKİ
Tepki veren isimlerin başında CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in olması, ilçe başkanlarını birbirine düşürdü. Şahin, "Bir ilçe başkanının maaş alarak bir yönetim kurulunda bulunmasını veya belediye iştiraklerinden maaş alması etik ve doğru değil" dedi. Şahin'e cevap ise ANET yönetimine giren Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız'dan geldi.

HUZUR HAKLARI
Servet Yıldız, "Bir ilçe başkanımızın önce sosyal medyada, sonra da basın aracılığı ile şahsım ve Konyaaltı ilçe başkanımız hakkında yersiz ve anlamsız beyanlarını partim adına üzüntü ve kaygıyla takip ettim. Beyanında şahsım ve Konyaaltı İlçe Başkanımızın, Büyükşehir Belediyemize ait bir şirketin yönetim kurulunda görev almamız ve oradan alacağımız ücreti gündeme taşımış. Oradan gelecek olan bir miktar sembolik para bizim gündemimizde asla olmamıştır, olamaz" dedi.

GÖNÜL BAĞI İÇİN DEDİ
Servet Yıldız 25 yıldır CHP'nin her kademesinde görev aldığını belirterek, "Belediye ve örgüt bağlarımızın daha sağlıklı yürütülebilmesi adına bize tebliğ edilen bu görevi belediye hizmetlerine katkı verebilmek ve belediyemizle örgütümüz arasındaki gönül bağını koruyabilmek adına bir vesile olarak görmekteyiz. Düşüncelerini ilçe başkanı olarak bizlere iletmek yerine bu şekilde gündeme taşıması yanlış. Bunu parti içi bir mücadele yöntemi olarak benimsemesi, partimizin enerjisini içe yönelik harcayacağı polemiklere neden olması ve basın yolu ile bunu dışa yansıtmasını talihsiz bir açıklama. Sorumlu bir siyaset yöneticisinin tavrı bu yönde olmamalıdır" diye konuştu. CHP'li Şahin'in açıklamasına tepki gösteren Yıldız, eleştiri yapılacağı yerde İstanbul seçimi için mücadele edilmesi tavsiyesi yaptı. Yönetimdeki bir diğer ilçe başkanı Onur Duruk ise suskunluğunu korudu.

KAYNAK;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/akdeniz/2019/05/16/atamalar-ikiye-boldu


Etiketler: CHP ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Varsak Aktoprak'ta şüpheli şahıs yakalandı

Varsak Aktoprak Mahallesinde Bir İkamette Uyuşturucu Madde ve Silah Bulunduran Şüpheli Yakalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerimizce, ilimizde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve gruplara yö...

Konyaaltı Belediyesi’nde ‘bağımlılık’ eğitimi

Konyaaltı Belediyesi’nde ‘bağımlılık’ eğitimi Konyaaltı Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri çerçevesinde belediye personeline ‘bağımlılıkla mücadele farkındalık eğitimi’ verdi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen &lsq...

Türkiye Afrin'deki stratejiyi Doğu Akdeniz'de uyguluyor

‘Türk deniz gücü aynı anda Karadeniz’de, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de tatbikat yaparken kendi ürettiği savunma araçlarını kullandı... Türkiye artık iyi bir kıyı savunma gücünden açık denizlerde bir güç olma yolunda. TCG Anadolu’nun inşası bunun gösterg...