loader
Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya'da esnaf, turistlerin şehir merkezinde mayo ile gezmesin tepki göstererek Alanya Belediyesi'nin gerekli adımı atması gerektiğini belirtti.

ALANYA'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı çıkan Cruseo Restoran sahibi Mehmet Türemiş, “Fransa’da sokakta mayo ile dolaşmak yasak. Alanya Belediyesi bu konuda bir adım atmalı” dedi.

Fransa’nın güney sahilindeki bazı kentlerde mayoyla sokakta gezme yasağı uygulanıyor. Montpellier yakınlarında La Grande Motte isimli tatil beldesinde Belediye Meclisi’nde alınan karar uyarınca, giyim yönetmeliğine uymayan ve şehir merkezinde veya dükkanlara yarı çıplak girenler, 40 Euro para cezası ödemek zorunda kalıyor. Belediye, kentteki esnafın şikayeti üzerine bu kararı aldığını açıkladı. Toplam 5 bin nüfusa sahip olan tatil beldesinin nüfusu, yaz sezonunda 10 kat artıyor.

Fransa’nın diğer bazı tatil bölgelerinde de 1970’li yıllardan beri giyim yönetmeliği uygulanıyor. Fransa’da bu karar uygulanırken, Alanya’da ise plajlardan çıkan bazı turistler, bikini ve tanga ile Alanya sokaklarında rahatça geziyor. Sokakta insanlara aldırış etmeden yarı çıplak gezen kadın ve erkek turistler vatandaşın ve esnafın tepkisine neden oluyor.

Bu duruma tepki gösteren turizmci Mehmet Türemiş, "Alanya’da turizm ve turist! Gördüğünüz gibi elinde cüzdan bile yok ki para harcasın, kıçında don yok ki bir şeyler yesin içsin. Ben evimde bile pijama ile gezerken ve yatarken, bu insanların caddede sokakta bu kadar açık saçık dolaşmaları nasıl bir ahlaksızlık inanamıyorum. Git deniz kenarında kumsalda istediğin gibi gez" dedi.(yenialanya)
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Muratpaşa Çanakkale şehitlerini andı

Muratpaşa Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl

dönümünde belediye fuayesinde buluştu. Şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı

okuyan Muratpaşa çalışanları, ‘Çanakkale Türkü...

1. Elmalı Deve Güreşleri Festivali

1. Elmalı Deve Güreşleri Festivali


4 yıl önce Best Haber

Deve güreşi şenlikleri, Türk Kültürünün Orta Asya çevresinde şekillenen tarihsel geçmişinden günümüze ulaşan renkli bir mirastır. Deve güreşleri yüzyıllar öncesine uzanan geçmişi, Yörük toplumu için taşıdığı anlamı ve önemi, zengin değerl...

Bora Duran’la klasikler gecesi

Bora Duran’la klasikler gecesi


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, pop müziğin sevilen isimlerinden Bora Duran’la, Türkan

Şoray Kültür Merkezi’nde Barış Manço’dan Cem Karaca ve Neşet Ertaş’a Türk müziğinin klasikleriyle

sahne aldı. Konseri Belediye Başkanı Ümit Uysal da dinledi...