loader
Akp'nin tutarsız dış politikası üreticiyi vuruyor

Akp'nin tutarsız dış politikası üreticiyi vuruyor

CHP İl Başkanı Nusret Bayar Kaş Kınık'taki domates üreticilerinin sorunlarını dinlemek için Antalya'nın Batı'sına yaptığı ziyarette, üreticilerin dertlerini dinledi.

Rusya, Türkiye'den aldığı domatesi kota doldu bahanesiyle durdurunca Akdeniz çanağındaki üreticinin zor duruma düştüğünü belirten Bayar, “Uçak krizinden sonra 50 bin ton domates alan Rusya kotayı yavaş yavaş büyüterek, Mayıs 2019’da kota 150 bin tona çıktı; 150 binlik kotanın geçtiğimiz günlerde dolmasının ardından şimdi kota doldu diyerek domates alımını durdurdu.” dedi.

Hükümetin dış politikadaki yanlış tutumlarının, iç piyasada ziraatla uğraşan çiftçimizi de vurduğunu dile getiren Nusret Bayar bu sorunu Ankara'ya genel merkeze ileteceğini söyledi.

Bayar sözlerine şöyle devam etti: “Öğrendiğimiz bilgilere göre şu anda sadece Kaş, Kınık'tan yüklenen 200 tır dolusu domates, Rus gümrüğünden geri döndürüldü. Tüccar, üreticiye verdiği kasaları bile geri toplamaya başlayınca panik havası tüm Kınık yöresine yayılmış durumda. 15 gündür serasından domates toplamayan üretici mahsulünün bozulmasından korktuğu için kaygılı ve bankalara olan borçlarından dolayı zor durumda.”

Hükümetin bu soruna el atması için gerekli yerlere, üreticinin sesini duyuracağını söyleyen Nusret Bayar, “Ekonomideki sıkıntıyı ve yükselen enflasyonu düşürmek için mi bu domates ithalatı engelleniyor diye bir soru aklımızın bir köşesinde öylece duruyor “ ifadelerini kullandı.

Antalyalı üreticilerin asla yalnız olmadıklarını, CHP olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyleyen Bayar önümüzdeki günlerde üreticilerin sorunlarını medya aracılığı ile kamuoyuna duyuracağını söyledi.

 


Etiketler: CHP NUSRETBAYAR KAŞKINIK DOMATESÜRETİCİLİĞİ RUSYA AKP TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA ANTALYAHAKKINDA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kamyon kasasında umut nöbeti

Kamyon kasasında umut nöbeti


5 yıl önce Best Haber

ANTALYA'NIN Serik ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki iki çocuk babası Erhan Zeytin, 4 ay önce aniden fenalaştı. Önce ilçedeki bir hastaneye kaldırılan Zeytin, ilk müdahalesinin ardından Antalya'daki özel hastaneye sevk edildi. Kalp damarlarında tıkanma olduğu belirlenen Zeytin'e önce anjiyo...

Piyano tuşlu yaya geçidi beğeni topluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, küçük dokunuşlarla kent estetiğine güzellik katıyor. Güllük
Caddesi’ne yapılan piyano tuşlu yaya geçitleri beğeni topluyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini arttıran yaratıcı tasarımlarla kenti
güzelleştiriy...

Antalya’daki Yeni Yıl Etkinlik Alanı

Bu yıl 15 milyondan fazla turistin geldiği Antalya’da,  özellikle Noel tatili için de şehre gelen turistler, Marca Event tarafından ilk olarak düzenlenen Noel Kutlamalarına akın etti. 21 Ar...