loader
ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD'nin bu kararına saygı duyduğunu belirten Azoulay, "ABD, UNESCO'nun başlangıcı ve sonu değildir." dedi.

"Karar sürpriz olmadı"

UNESCO'nun ABD olmadan da faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Azoulay, ABD'nin 2011 yılından bu yana kendisine düşen payı UNESCO'ya ödemediğini hatırlattı.

ABD'nin "çok taraflılık" ile ilgili pozisyonu göz önüne alındığında bu kararının "sürpriz" olmadığını belirten Azoulay, UNESCO'yu terk etmenin ABD'nin çıkarına olmadığına inandığını vurguladı.

Azoulay, ayrıca UNESCO'yu siyasi gerginliklerden uzak tutulması ve örgütü bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği sözlerini ekledi.


Etiketler: birleşmiş milletler abd amerika unesco

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Skandal Karar

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemi personeline tutuklama kararı çıkarması ile Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak yeni adım attı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih Sondaj gemisinde görevli personeli ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı,(TPAO) ile işbirliği yapan şirket ...

Avrupa Birliği'nden hadsiz Türkiye açıklaması! Kabul edilemez

Avrupa Birliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği ikinci sondaj gemisiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki enerji hamlesi Avrupa'yı rahatsız etti.

Türkiye'nin sondaj gemisi Yavuz, Karpaz açıklarına ulaşmasıyla eş zamanlı olarak AB'den 'end...

Deri sektörü ayakkabı ve çantalarıyla İtalya’da görücüye çıkıyor

Dünya’nın en önemli ayakkabı ve deri çanta ve aksesuar fuarı olarak kabul edilen Garda Expo Riva Schuh Fuarı’na üst üste 3 yıldır Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Garda Bags Deri &Cc...