loader
3 bin 150 öğrenciye kodlama eğitimi

3 bin 150 öğrenciye kodlama eğitimi

Antalya’da yerel yönetim alanında bir ilk olan Kepez Belediyesi Robotik Kodlama Atölyesi, bugüne kadar 3 bin 150 ilkokul ve ortaokul öğrencisine bilişim eğitimi verdi. Haftanın 6 günü, 9 saat ders verilen atölyeden,  bir okul 2 ders saati yararlanabiliyor. Eğitimlerin ücretsiz verildiği merkezde, profesyonel kodlama eğitimi alan öğretmenler eşliğinde öğrenciler, robot,  web sayfası yapmayı ve bilgisayar yazılımını öğreniyor.  Atölye de eğitim alan çocuklar, lego eğitim setleri, ardunio eğitim setleri ve çeşitli yazılım tabanlarıyla bilgisayar yazılım pratiklerini geliştiriyorlar. Kodlama eğitimini tamamlayan öğrenciler, öğrendiklerini de bilim şöleninde sergileme imkânı buluyor. Kepez Belediyesi Robotik Kodlama Merkezi’nden eğitim alan öğrenciler, ulusal ve uluslar arası çeşitli yarışmalarda da önemli başarılara imza atıyor.

Kepezli çocukları güçlü şekilde geleceğe hazırlıyoruz”

Ülkenin geleceği olan çocukların gelişimine ve eğitimine önem verdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü de, açıklamasında şunları söyledi: “Bilişim teknolojileri çağında Kepezli çocuklarımız bilimle, teknolojiyle yetişsin diye robotik kodlama eğitim atölyesini açtık. Bu merkezle bilime, yazılıma ilgi duyan öğrencilerimiz pratik yaparak, robot, web sayfası yapmayı ve yazılımı öğreniyor. Kodlama atölyemizle teknoloji üreten bir neslin yetişmesini arzu ediyoruz. Robotik kodlama atölyemizden yetişen çocuklarımız, gelecekte ülkenin teknolojik alandaki gelişmesine katkı sunacaklarıdır. Çok sevdiğimiz çocuklarımızın eğitim ortamlarını iyileştirmeye, onları güçlü bir şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”

Dokuma’ya, Akdeniz’in ilk bilim merkezi

Açtıkları bilişim sınıflarından ve robotik kodlama merkezinden geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi arzu ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası’nda da TÜBİTAK işbirliğiyle Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini kurduklarını söyledi.  Fabrika binasındaki 12 bin m2’lik alanın bilim merkezine dönüştürülmesi çalışmasının tamamlandığı bilgisini paylaşan Tütüncü,  devam eden bilimsel sergilerin tasarımı ve üretimi çalışmalarının bitmesinin ardından bilim merkezini hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

 


Etiketler: hakantütüncü kepez dokuma bilimmerkezi robotikkodlama bilişimteknolojileri tübitak

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Konyaaltı Belediyesi’nden “Etkili İletişim” semineri

Konyaaltı Belediyesi’nden “Etkili İletişim” semineri Konyaaltı Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi kapsamında ‘Şiddetin Önlenmesinde Etkili İletişim’ konulu seminer düzenlendi.

Mesleğinde uzman kişile...

TAFED fuara damgasını vurdu

TAFED fuara damgasını vurdu


6 yıl önce Best Haber

15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve

İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas

Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED),

fuara damgas�...

Büyükşehir Ramazan Bayramı’na hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, ABİM ve ASAT başta olmak üzere birçok birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak.

Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı&rsq...