loader
2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ile İYİ Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılının 'İstiklal Marşı Yılı' olmasını içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu, 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmesine dair şu açıklamalarda bulundu:

 “TBMM Başkanımız Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve Ak Parti başta olmak üzere TBMM’de grubu bulunan 5 partinin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılı "İstiklal Marşı yılı" oldu.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100'üncü yılında İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesine ilişkin düzenleme, yasaya ilave edildi. Buna göre, 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkının, en veciz ifadesini mısralarında bulduğumuz İstiklal Marşı'mızı destanlaştıran Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun” dedi.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İsmi kesinleşen İsmail Küçükkaya’dan ilk açıklama

AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayınını yönetecek olan İsmail Küçükkaya isminin kesinleşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

FOX TV Çalar Saat programı sunucusu ve gazeteci İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu&rs...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU  ŞİŞLİ BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER SİSTEMİ  KOMŞU MASA AÇILIŞINDA!

Şişli Belediyesi’nin toplumsal katılım ve denetim açısından en önemli projelerinden biri olan 360 Derece Halkla İlişkiler Sistemi Komşu Masa 19 Aralık Perşe...

Koltuklar erkeklerin!

Koltuklar erkeklerin!


5 yıl önce Best Haber

Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü Ama maalesef kadınlarımızın haklarını, siyasi mertebede savunan kadınların sayısı çok az..

Kadın elinin dokunduğu her yer daha da güzelleşip aydınlanırken, bizler kadınlarımızın haklarını savunmakt...