loader
19 Mayıs ruhu yeniden canlanacak

19 Mayıs ruhu yeniden canlanacak

 Atatürk’ü Anma ve ’nın 100’üncü yılı Milli Mücadele ateşinin yakıldığı Samsun’da görkemli törenlerle kutlanacak. 16 Mayıs’ta gençlerle birlikte İstanbul’dan yola çıkan  gemisini Samsun’da Başkan Erdoğan karşılayacak

EDA IŞIK

Türkiye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 100'üncü yılını görkemli bir şölenle kutlamaya hazırlanıyor. Bu yıl başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin zirvesi milli mücadele ateşinin yakıldığı yer olan Samsun'a çıkarma yapacak.
Kutlama organizasyonlarında yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl etkinleri için bir genelge yayınlandığını ve bütün kurum ve kuruluşlara ödevler verildiğini ifade etti.

ERDOĞAN KARŞILAYACAK

Bugüne kadar Samsun'da 300'den fazla etkinlik yapıldığını söyleyen Karaaslan, "19 Mayıs'ta bu etkinlikler zirve yapacak. O gün Sayın Cumhurbaşkanımızı da ağırlayacağız" dedi.

16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan ve Türkiye'nin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden gelen gençlerle öğretmenlerin içinde bulunduğu Piri Reis gemisinin 19 Mayıs günü Samsun'da olacağını anımsatan Karaaslan, "100 yıl önceki yolculuğu yeniden başlatıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı gibi bu kez gençlerle birlikte. Yaklaşık 200 kadar genç o gün Samsun'da olacak. O gün Cumhurbaşkanımız milletle birlikte Cumhurun başı olarak bu gemiyi karşılayacak" dedi.

Törenlere Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. İP lideri Meral Akşener ise Samsun'daki kutlamalara katılmayacak. Akşener'in Ankara'daki törenlere katılması bekleniyor.

HAVA, KARA VE DENİZDE ŞÖLEN

Kutlamalar kapsamında 600 kişilik dev bir ekiple tiyatral bir gösteri sunulacak. Denizde gerçekleşecek etkinliklerin yanında Türk yıldızları da gösterileriyle kutlamalara fark katacak.

KAHRAMANLARIN TORUNLARIYLA İFTAR

Başkan Erdoğan, akşam ise Kurtuluş Savaşı kahramanlarının aileleri ile gençlerin buluşacağı bir iftar programına katılacak. Programa milli mücadele kahramanlarının torunları da davet edildi. 100 yıl öncesinin yaşanmışlıkları ile 100 yıl sonrasının hedefleri aynı masada bulaşacak.

KAYNAK;YENİASIR.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2019/05/18/19-mayis-ruhu-yeniden-canlanacak


Etiketler: TÜRKİYE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

FETÖ davasında son dakika gelişmesi!

ANKARA'daki FETÖ davasından son dakika haberler geliyor. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu Genelkurmay çatı davasında bugün karar açıklandı.

224 sanıklı G...

Milli takım için kulaç attılar

Milli takım için kulaç attılar


6 yıl önce Best Haber

İstanbul’da 21-24 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Turkcell Yıldızlar

Uzun Kulvar Yüzme Milli Takım Seçme Müsabakalarında Antalyaspor’dan 6 kadın ve 1

erkek sporcu kulaç attı. Yıldızlar kategorisinde, Türkiye'nin en iyi 14-15 yaş kadınları ve 15...

Antalya’nın Kongre Potansiyeli İstanbul’dan Dünyaya Anlatılıyor

Antalya Kongre Bürosu, kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün profesyonellerini buluşturan

Ace of MICE fuarında tek çatı altında ikinci kez Antalya’yı temsil ediyor. On iki otel, hava

alanı, bir hava yolu şirketi ve bir tedarikçi firmayı Antalya ç...