loader
19 Mayıs ruhu yeniden canlanacak

19 Mayıs ruhu yeniden canlanacak

 Atatürk’ü Anma ve ’nın 100’üncü yılı Milli Mücadele ateşinin yakıldığı Samsun’da görkemli törenlerle kutlanacak. 16 Mayıs’ta gençlerle birlikte İstanbul’dan yola çıkan  gemisini Samsun’da Başkan Erdoğan karşılayacak

EDA IŞIK

Türkiye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 100'üncü yılını görkemli bir şölenle kutlamaya hazırlanıyor. Bu yıl başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin zirvesi milli mücadele ateşinin yakıldığı yer olan Samsun'a çıkarma yapacak.
Kutlama organizasyonlarında yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl etkinleri için bir genelge yayınlandığını ve bütün kurum ve kuruluşlara ödevler verildiğini ifade etti.

ERDOĞAN KARŞILAYACAK

Bugüne kadar Samsun'da 300'den fazla etkinlik yapıldığını söyleyen Karaaslan, "19 Mayıs'ta bu etkinlikler zirve yapacak. O gün Sayın Cumhurbaşkanımızı da ağırlayacağız" dedi.

16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan ve Türkiye'nin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden gelen gençlerle öğretmenlerin içinde bulunduğu Piri Reis gemisinin 19 Mayıs günü Samsun'da olacağını anımsatan Karaaslan, "100 yıl önceki yolculuğu yeniden başlatıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı gibi bu kez gençlerle birlikte. Yaklaşık 200 kadar genç o gün Samsun'da olacak. O gün Cumhurbaşkanımız milletle birlikte Cumhurun başı olarak bu gemiyi karşılayacak" dedi.

Törenlere Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. İP lideri Meral Akşener ise Samsun'daki kutlamalara katılmayacak. Akşener'in Ankara'daki törenlere katılması bekleniyor.

HAVA, KARA VE DENİZDE ŞÖLEN

Kutlamalar kapsamında 600 kişilik dev bir ekiple tiyatral bir gösteri sunulacak. Denizde gerçekleşecek etkinliklerin yanında Türk yıldızları da gösterileriyle kutlamalara fark katacak.

KAHRAMANLARIN TORUNLARIYLA İFTAR

Başkan Erdoğan, akşam ise Kurtuluş Savaşı kahramanlarının aileleri ile gençlerin buluşacağı bir iftar programına katılacak. Programa milli mücadele kahramanlarının torunları da davet edildi. 100 yıl öncesinin yaşanmışlıkları ile 100 yıl sonrasının hedefleri aynı masada bulaşacak.

KAYNAK;YENİASIR.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2019/05/18/19-mayis-ruhu-yeniden-canlanacak


Etiketler: TÜRKİYE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Son dakika! MHP’li belediye: AKP döneminden 30 yolsuzluğu tespit ettik

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanlığını AKP'li Ahmet Sungur'dan devralan MHP'li Osman Türkyılmaz, belediyenin borcunun 21 milyon TL olduğunu açıkladı. Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devraldığı belediyede 30'a yakın yolsuzluk tespit edildiğini belirterek, sade...

 Elmalı otogarı açılışa hazır


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatını tamamladı. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni terminal binası, modern ve kullanışlı bir yapı olarak vatandaşa konforlu ve kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

...
Ekrem İmamoğlu’ndan sahurda taksicilere sürpriz

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iftar ziyaretlerinin ardından bu kez de sahurda vatandaşlarla buluştu. Kağıthane Seyrantepe’deki İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nda yaptı. Taksici esnafıyla bir araya gelen İmamoğlu, konuşmasında, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. ‘‘...