loader
SAĞLIĞA PEDALLA!

SAĞLIĞA PEDALLA!

Ülkemizin de en büyük sorunlarından biri olan çocuk yaşta obezitenin önlenmesi için Kepez’de okul düzeyinde projelere imza atılıyor.

Sağlığa Pedalla “eTwinning” Proje Eğitimleri kapsamında “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması” yapıldı. Projenin çıkış noktası;  6-11 yaş grubu çocuklarda yaygınlaşan obezite, asosyallik ve bilgisayar başında geçirilen fazla zamanı, öğrencilerin sokakta oyunla, bisikletle ve sosyalleşerek geçirmelerini sağlamak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak.

Proje uluslararası bir proje. “eTwinning”; Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. Topluluk; İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası katılımcı okulların ortak projeler üretmesine yönelik bir platformla destek sunmakta.

Antalya Şehit İbrahim Barış Yurtseven ve Hüseyin Ak İlkokulları proje kurucu okullarıdır. Proje sorumluları Hasan Ufuk Esba ve Kudret Esba 85 öğrenci katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Proje destekçilerinden biri de Anadolu Hastaneleri. Hastane; Dr. Mustafa TEKİN ve Ambulans ekibiyle projenin tüm savhalarında okullara destek veriyor. Ekim ayında başlanan proje Mayıs sonunda tamamlanacak.


Etiketler: Antalya Kepez Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması bisiklet eTwinning

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’de kansere karşı işbirliği protokolü

Kepez Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde, İl Sağlık Müdürlüğü ile kansere karşı işbirliği protokolü imzalayacak. Protokolle; Kepez’in Kanser Tarama Tırı, Antalya’nın ilçelerinde meme, rahim ağzı ve bağ�...

Muratpaşa'da beş mahallede dezenfekte çalışması

10 arazözle birlikte 74 kişinin yer aldığı hijyen ekipleri, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Topum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işyerinde toplantıya katıldı. Ekipler burada hem toplum sağlığı hem de kendi sağlıklarını korumak için alınması gereken...

TÜRKİYE’DE İLK UYARI SİSTEMİ ANTALYA HAVALİMANI’NA

Vali Münir Karaloğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay Türkiye’de ilk defa Antalya Havalimanı'na yapılan Alçak Seviye RüzgarKırılımı Uyarı Sistemi'nin açılışı gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Antalya...