loader
YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

TÜİK’in 2019 yılı Şubat ayı istatistiklerine göre yurtdışı üretici fiyat endeksi bir önceki yıla göre %1,79 düşüş gösterdi.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,79 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %0,01, bir önceki yılın aynı ayına göre %30,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %38,72 artış gösterdi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe %1,38, imalat sanayi sektöründe ise %1,80 düşüş olarak gerçekleşti.


Aylık en fazla düşüş bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerinde gerçekleşti


Bir önceki aya göre en fazla düşüş; %6,10 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, %3,57 ile kauçuk ve plastik ürünler, %2,76 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler sektöründe gerçekleşti. Buna karşılık, kok ve rafine petrol ürünleri %7,47, deri ve ilgili ürünler %0,16 ile bir önceki aya göre endekslerin arttığı alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş sermaye mallarında gerçekleşti


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Şubat ayında en fazla aylık düşüş %2,44  ile sermaye mallarında gerçekleşti.


Etiketler: ekonomi üretim tüketim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türkiye’ye her yerden ekonomi uyarısı!

Son günlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmaları; yabancı kredi derecelendirme kuruluşu ve yabancı bankalar değerlendirdi. Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, düşük ekonomik büyümenin tüketici güveninde istikrarsızlık anlamına geldiğini belirtirken, ABD'li yatırım bankası Goldman Sa...

THY, Vancouver'a uçuşa başlıyor

THY, Vancouver'a uçuşa başlıyor


5 yıl önce Best Haber

Türk Hava Yolları uçuş destinasyonları arasına Kanada'nın Vancouver kentini de ekledi.
Türk Hava Yolları pazar koşullarına bağlı olarak Kanada'nın Vancouver kentine tarifeli sefer düzenlenmesine karar verdi.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Ortaklığım...

KADIN İŞVERENLERİN ORANI YÜZDE 8,8 OLDU

Türkiye’deki cinsiyete göre işveren olarak çalışanların dağılımı belli olurken, bu rakam 2017 yılı itibarıyla kadınlarda yüzde 8,8 olarak görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, T&uu...