loader
Yöresel yemekler profesyonellere öğretilecek

Yöresel yemekler profesyonellere öğretilecek

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Mutfağı’nda organize edilecek kurs, 20 Kasım’da başlayacak. Alanya’ya özgü yöresel yemeklerin öğretileceği kurstaki bilgiler, 2 gün boyunca profesyonel aşçılara aktarılacak.


Profesyoneller ev hanımlarından öğrenecek

Daha önce ev hanımları için düzenlenen yöresel yemek kursları bu kez farklı bir gruba hitap edecek. Kursa Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) üyeleri ve yönetim kurulu aşçıları katılacak. Profesyonel aşçılar, Alanya yöresel yemeklerinin geleneksel yöntemler ile yapımını kursa hocalık yapan bir ev hanımından öğrenecekler.


Etiketler: Alanya Belediyesi Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Nevşehir'deki tarihi Meryem Ana Kilisesi turizme kazandırıldı
Nevşehir

İnşa edildiği 1849 yılından 1924'e kadar Ortodoks Rumların ibadethanesi, 1950-1983 arasında cezaevi olarak kullanılan kilise, yaklaşık 40 yıl atıl kaldıktan sonra turizme kazandırıldı.

Tarihi binada düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Merye...

Beyonce, Mevlana belgeseli çekecek

Beyonce, Mevlana belgeseli çekecek


5 yıl önce Best Haber

Beyonce'nin, Mevlana'nın hayatını anlatan bir belgesel çekeceği iddia edildi. Henüz bilgiler net olmasa da, ünlü şarkıcı Coachella Festivali'nde kazandığı 60 milyon doları, belgesel için harcayacakmış...

...

Muğla'da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, Seydikemer ilçesinde tarihi eser kaçakçılarının ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat satmak için müşteri aradığı bilgisini alan jandarma ekipleri, yaklaşık bir ay önce şüphelilere ulaşarak müşteri kılığında pazarlık yaptı. Kaçakçılarda...