loader
Üniversitesi öğrencileri yarış aracı tasarladı

Üniversitesi öğrencileri yarış aracı tasarladı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan YTU Racing takımının tasarlayıp ürettiği 4. otomobili YTR-04'ü tanıttı.

Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleşen basın toplantısı öncesinde, YTU Racing takımının yaptığı YTR-04, alanda sürüş yaptı.

Sürüş sonrasında YTÜ Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Alptekin Ergenç, araçla ilgili bilgi verdi.

"Amaç öğrencilerin araç tasarlamayı öğrenmelerine fırsat tanımaktı"

Ergenç, YTU Racing takımının, üniversitenin öğrencileri tarafından Formula Student yarışmalarına katılmak için 2011'de kurulduğunu ve takımın iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Takımın, 2013'te ilk araçlarını ürettiklerini belirten Ergenç, "YTU Racing Takımı, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sıfırdan tasarlayıp ürettiği dört aracıyla yurt dışındaki Formula Student yarışmalarına katıldı. Amaç öğrencilerin kendilerinin tasarladığı yarış aracıyla yarışmasını sağlayabilmek. Tasarım yaparken de öğrencilerin araç tasarlamayı öğrenmelerine fırsat tanımaktı." diye konuştu.

"Tek amacımız Türkiye'nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak"

Bugün tanıtımını gerçekleştirdikleri 4. araç YTR-04'ün mühendisliğinin yüzde 100"'ünün yerli olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Ergenç, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin babayiğit öğrencileriyiz. Formüla konusunda Türkiye'nin en iyi takımıyız. Tek amacımız Türkiye'nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak. YTR-04 ile Avrupa'da Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve ve Almanya'da yarışmalara katıldık. Bu yarışmalardan çeşitli dereceler aldık. 2018 sezonu için hedefimiz 5. araç ile dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasına girebilmek. 5. araç çalışmaları devam ediyor, ana hatları da belli. Hedefimiz 1 Mayıs itibarıyla 5. aracın tanıtımını yapmak." 

YTR-04

Takımın ürettiği 4. araç olan YTR-04'ü 30 öğrenci, iki akademik danışmanın destekleriyle beraber 8 aylık bir çalışma sonucunda tasarlayıp üretildi. Aracın güç ünitesi yaklaşık 85 beygir gücündeki bir motosiklet motorundan oluşuyor. Aracın motor bloku hariç diğer parçaları öğrenciler tarafından tasarlandı, mühendisliği yapıldı ve üretildi. 243 kilogram ağırlığındaki araç 0'dan 100 kilometre/saat hıza 3,8 saniyede erişebiliyor. Araç son hızına ise yaklaşık 180-200km/h civarında ulaşıyor. 


Etiketler: Makine Fakültesi Yıldız Teknik Üniversitesi Racing takımı Formüla

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

RTÜK, Netflix’ten Lisans Başvurusu Aldığını Açıkladı

Bugün sabah erken saatlerde Netflix'in RTÜK için lisans almadığı, Türkiye'den çekileceği iddiaları ortada dolaşıyordu. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

RTÜK; Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamın...

Takım tezgahları sektörünün istihdama katkısı yüzde 8,75

4 milyon 650 bini aşan işsiz sayısı ve bunun içinde genç işsiz oranının yüzde 27,4 çıkması, istihdam arttırıcı politikaları gündeme getirirken makine sektörü kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor. 243.550 kişinin çalıştığı sektörde yatırım malı olarak kullanılan takım tezgahlar...

850.000 Bilgisayara Kripto Madenciliği Yaptıran Botnet Etkisiz Hale Getirildi

Fransız polisi, virüs bulaşmış 1 milyona yakın bilgisayarı kontrol eden devasa bir kripto para birimi madenciliği botnetini ele geçirdi ve etkisiz hâle getirdi. Bu olay, bir botnetin uzaktan müdahaleyle kapatılması açısından büyük önem arz ediyor.

Retadup isimli zararlı yazılım, bilgisay...