loader
ÜFE ŞUBAT AYINDA ARTTI

ÜFE ŞUBAT AYINDA ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2019 Şubat ayında üretici fiyat endeksinin %2,73 arttığını kaydetti.

ÜFE Şubat ayında %2,73 arttı
 
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE), 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %2,73, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,25, bir önceki yılın aynı ayına göre %25,79 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,34 artış gösterdi.

Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde %2,85, balıkçılıkta %6,32 artış, ormancılık ürünlerinde ise %7,13 azalış gerçekleşti.
 
Aylık en fazla artış çok yıllık bitkisel ürünler ana grubunda gerçekleşti
 
Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde %7,44, tek yıllık bitkisel ürünlerde %2,31 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %1,01 artış gerçekleşti.
 
Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre %2,73 arttı
 
Alt tarım gruplarından; turunçgiller %9,11, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler %3,14, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar %2,67 ve çeltik %1,92 artış, lifli bitkiler %2,45, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar %0,15 azalış gösterdi.  
 
Şubat 2019'da endekste kapsanan 86 maddeden; 65 maddenin fiyatlarında artış, 17 maddenin fiyatlarında azalış, 4 maddenin fiyatlarında ise değişim olmamıştır.
 


Etiketler: tarım üretim üfe ekonomi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Resmi Gazete'de yayınlandı! Kredi kartlarının asgari ödemeleriyle ilgili büyük değişiklik

Asgari tutar ödemesi, kart limitine bakılmaksızın tüm kartlarda asgari yüzde 30 olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı
Beklemede olan yatırımlar 2020’de devreye sokulacak

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği 2020 Yılı Beklentileri Anketi sonucunu açıkladı. Ankete göre, dünya ekonomisinde büyümenin yavaşlaması beklenirken Türkiye ekonomisinin yüzde 2-3 oranında büyüyeceği tahmin...

HSBC Türkiye, sosyal fayda sağlayan start-up şirketleri destekleyecek

HSBC Türkiye; Türkonfed ve Hackquarters iş birliğiyle sürdürülebilir kalkınma ve büyümeye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği girişimcilik programı ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ ile Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma...